ΤΥΡΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ. CHEESE WRAPPED IN VINE LEAVES.
για
2 τυλιγμένες ροδέλες τυριού
ορεκτικό
για 4-6 άτομα
Υλικά
400-500γρ τυρί για ψήσιμο
10
φρέσκα αμπελόφυλλα, από κορφές για να είναι τρυφερά και να τρώγονται
φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χοντρός σπάγκος
Τι
κάνω:
Κόβω
τη ροδέλα του τυριού σε δύο κομμάτια. Απλώνω 5-6 αμπελλοφυλα πάνω στον πάγκο.
Ακουμπώ πάνω στα φύλλα μία ροδέλα τυριού. Πάνω στη ροδέλα βάζω φρέσκα
φυλλαράκια φασκόμηλου και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
Δένω
την ροδέλα με τον σπάγκο, ίσα να βεβαιωθώ ότι τα αμπελόφυλλα αγκαλιάζουν καλά
το τυράκι και το βρέχω ελαφρά με λίγο νεράκι για να μην καούν τα αμπελόφύλλα.
Το
ψήνω στη σχάρα και από τις δύο πλευρές.
Βέβαια
ψήνεται και στο φούρνο αν δεν υπάρχει η ψησταριά!
Κόβεις
το σπάγκο και το τρως μαζί με το αμπελόφυλλο, το οποίο λιώνει στο στόμα. Το
τυράκι κρατάει την υγρασία του και δε στεγνώνει.