Σαλάτα παντζαριού-κρίταμου και κατσικίσιου τυριού. Salad with beetroot-Sea Fennel and goat cheese



Πάντα έχω τρυφερά κλαδάκια κρίταμου στις γλάστρες μου.
Με την τακτική χρήση τα κλαδεύω συνεχώς, δεν ανθίζουν και βγάζουν νέα χυμώδη βλασταράκια τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν όλες τις σαλάτες.
Σήμερα τα συνδύασα με πατζάρια και νόστιμο κατσικίσιο τυρί.
 
τα τρυφερά κρίταμα έχουν απαλή και όσο πρέπει πικάντικη γεύση

Τα υλικά για 4 άτομα
½ κιλό παντζάρια
100γρ κατσικίσιο τυρί
1 φλιτζάνι φρέσκα φυλλαράκια κρίταμου
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού
2 κουταλιές ηλιόσποροι
χυμός ενός λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

τι κάνω:
Πλένω και βράζω τα παντζάρια.
Καθαρίζω τα κρίταμα από τα χοντρά βλασταράκια τους και τα σερβίρω με τα παντζάρια, το τυρί, το μαϊντανό και τον ηλιόσπορο. Περιχύνω με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.