Ο δικός μου μπακαλιάρος πλακί, μαγειρέματα Σαντορίνης συνέχεια. My baked cod. Cooking in Santorini

Όλοι έχουμε κάνει σαν μαμάδες αγώνα για να φάνε τα παιδιά ψάρι. Ένας βασικός κανόνας είναι να τους το παρουσιάζουμε ολόκληρο για να το γνωρίσουν, να κάνουμε μία σχετική χαλαρή κουβέντα και στη συνέχεια να το μαγειρέψουμε και να το σερβίρουμε με τρόπο ελκυστικό και απλό χωρίς αγκάθια.


τα υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλος μπακαλιάρος, 1100-1200γρ
1 ξερό κρεμμύδι
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες ντομάτες
θυμάρι
μισό ματσάκι μαιντανό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
το καλύτερο μου είναι να πηγαίνω στους ψαράδες στα Φηρά. Τα κασόνια έχουν πάντα φρέσκο ψάρι της ημέρας και οι ψαράδες μία ιστορία να σου διηγηθούν. η ψαριά είχε μπακαλιάρους και μικρές ζαργάνες. καταλήξαμε στο μπακαλιάρο
η εκτέλεση μου: 
μια και το είχε καθαρίσει ο ψαράς το ψάρι, περιορίστηκα στο πλύσιμο και το καλό αλάτισμα.
Στη συνέχεια το τύλιξα σε λαδόκολλα, το ράντισα με ελαιόλαδο και το έψησα για 30 λεπτά. 
Ενώ λοιπον ψήνεται το ψάρι ετοιμάζω τη σάλτσα.
Καθαρίζω ψιλοκόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα γυαλίζω στο ελαιόλαδο. Πλένω ξεφλουδίζω, κόβω σε κυβάκια τη ντομάτα και τη προσθέτω και αυτή στη σάλτσα. Κλείνω τη θερμοκρασία και βγάζω το μπακαλιάρο από το ταψί. Στο ίδιο ταψί βάζω τη σάλτσα καθαρίζω και πατάτες, προσθέτω θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνω για 40΄.
Παράλλα καθαρίζω το ψάρι από τα αγκάθια και τις πέτσες του και το βάζω στα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος μέσα στη σάλτσα με τις πατάτες.

Δε λέω ότι με αυτό τον τρόπο ένα δύσκολο παιδάκι θα φάει ψάρι αλλά σίγουρα το πιάτο γίνεται πιο ελκυστικό.