Τυρόπιτα με μάραθο. ζυμώματα στη Σαντορίνη. Cheesepie with fennel. Cooking in Santorini

Νόστιμη τυρόπιτα με φύλλο που το ανοίγω με την τεχνική του ήλιου όπως και στην σπανακοτυρόπιτα.


Τα υλικά για ένα μικρό ταψί
για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι +2-3 κουταλιές για το ζύμωμα και το πλάσιμο των φύλλων
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι
½ κουταλάκι αλάτι
για το άλειμμα των φύλλων:
200γρ φρέσκο βούτυρο
για τη γέμιση
½ κιλό φέτα
1 φλιτζάνι ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μάραθο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι


τι κάνω:
πρώτα πρώτα κάνω τη ζύμη, η οποία πρέπει να σταθεί τουλάχιστον για 1 ώρα.
Ετοιμάζω τη γέμιση:
τρίβω τη φέτα, ψιλοκόβω τον μάραθο και ανακατεύω με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το πιπέρι. Το γιαούρτι δίνει στη γέμιση δροσερή και κρεμώδη υφή.

Ετοιμάζω τα φύλλα:
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 κομμάτια.
λιώνω το βούτυρο
οι φωτογραφίες βήμα βήμα από τη συνταγή σπανακοτυρόπιτα θα βοηθήσουν καλύτερα την εκτέλεση.
Εκτέλεση απο την σπανακοτυρόπιτα, με τη διαφορά ότι η γέμιση είναι τυριού.


Χαράζω την πίτα σε μπακλαβωτά κομμάτια. Αν έχει μείνει βούτυρο το βάζω από πάνω.
Ψήνω για 25΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.



χλιαρή η πίτα θα κοπεί καλύτερα.
δε μπορώ να αντισταθώ σε αυτή την ροδοψημένη πίτα.
δεν είναι το ιδανικό πρωινό για ένα κυριακάτικο πρωινό?