Πρασοσέληνο με καπνιστή μπριζόλα, κουσκουσάκι και μελισσόχορτο. Leeks and celery stew with smoked steak, pasta and melissa balm



Το αγαπημένο μου αρωματικό στην αποξηραμένη του μορφή: το μελισσόχορτο, ταιριάζει σε πάρα πολλά πιάτα. Εδώ ένα νόστιμο φαγητό με πράσα, λίγο πιο πλούσιο με τη προσθήκη της μπριζόλας, λεμονάτο και με το συνδυασμό του με το κουσκουσάκι.


Υλικά για 4 μερίδες

2-3 λεπτά πράσα, το λευκό μέρος τους
250γρ καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
3 καρότα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
2-3 κουταλιές αποξηραμένο μελισσόχορτο
½ φλιτζάνι κουσκουσάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Ψιλοκόβω και πλένω τα πράσα σε άφθονο νερό.
Κόβω τη μπριζόλα σε κυβάκια.
Καθαρίζω πλένω και κόβω σε λωρίδες τα καρότα. Αχνίζω τα πράσα με το ελαιόλαδο, προσθέτω τη μπριζόλα, σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζω το φαγητό για 20΄. 




Δοκιμάζω και προσθέτω ανάλογα αλάτι ή χυμό λεμονιού.
Ετικέτα κυρίως πιάτο