Κόκκινα ζυμαρικά με κατίκι και φασκόμηλο. Red pasta with katiki cream cheese and sage



Κρύος ο φετινός Μάρτιος, νομίζω ότι τζάμπα βάλαμε Μάρτη, ήλιο δεν είδαμε!
Εδώ ταιριάζει να πούμε και κανα δυό σοφές παροιμίες:
Τσοπάνη μου την κάπα σου, τον Μάρτη φύλαξε την.
Φύλα ξύλα για το Μάρτη να μη κάψεις τα παλούκια.

Στο μπαλκόνι μου το φασκόμηλο μου άντεξε με μεγάλη γενναιότητα τα παρατεταμένα κρύα και μαζί με τη ματζουράνα μου χαρίζουν γενναιόδωρα τα φυλλαράκια τους. 

Σήμερα αρωμάτισα μία γρήγορη, ζεστή σάλτσα με βρασμένα πατζάρια και κατίκι. 
για 4 άτομα
500γρ ζυμαρικά ότι υπάρχει στο ντουλάπι
1 σκελίδα σκόρδο
3,4 μέτρια βρασμένα πατζάρια
500γρ κατίκι Δομοκού
4 κουταλιές τριμμένη ξερή μυζήθρα
λίγα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
χυμός μισού λεμονιού
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Ενώ βράζουν ζεματάμε το σκόρδο και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. 
 









Αλέθω τα πατζάρια στον πολυκόφτη μαζί με το κρασί και τα προσθέτω στο ελαιόλαδο. 
 Πολύ πρακτικά είναι τα μικρά μπουκαλάκια που βέβαια δεν δίνουν την μαγεία του να ανοίγεις το μπουκάλι με την αντίσταση του φελού, να ακούς τον γλυκό υπόκωφο κρότο του φελού που αποχωρίζεται το μπουκάλι.Όταν μαγειρεύεις και βιάζεσαι υιοθετείς ότι πιο πρακτικό γίνεται.
Βράζω δύο λεπτά περίπου το μίγμα, προσθέτω ½ φλιτζάνι από το ζωμό των ζυμαρικών που βράζουν, αλάτι και πιπέρι
Την απαραίτητη οξύτητα, εκτός από το κρασί, θα την δώσει και ο χυμός του λεμονιού που στίψω μέσα στη σάλτσα.

Αφού ανακατέψω θα προσθέσω τελευταίο το κατίκι, θα βγάλω το σκόρδο, θα κλείσω τη θερμοκρασία και θα ανακατέψω τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

Σερβίρω τα ζυμαρικά με τριμμένη μυζήθρα και φρέσκο μαϊντανό