Φραουλένια τούρτα με κρέμα. Γλυκό για το Πάσχα με τις ακαταμάχητες φρέσκες φράουλες. Strawberry cake with cream. Sweet Easter with irresistible fresh strawberries


Τι μαγικό έχει η φράουλα και είναι τόσο ακαταμάχητη? 
το γεμάτο καμπύλες σχήμα της, το ζωηρό κόκκινο χρώμα της και το γλυκό μεθυστικό της άρωμα μεταμορφώνουν τα γλυκά από αδιάφορες τούρτες σε εκρήξεις χρωμάτων και γεύσεων. Το Πασχαλιάτικο γλυκό μας είχε φράουλες.





αν και ειναι νωρίς ακόμη για φράουλες, δεν μπόρεσα αν αντισταθώ στα πολύχρωμα κουπάκια με τα όμορφα αυτά φρούτα.
Το κεκάκι βάση, δεν έχει βούτυρο και είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα υγρό από το γιαούρτι.

Τα υλικα για μία τούρτα 24 εκ διαμέτρου είναι:
150γρ γιαούρτι
220γρ ζαχαρη
220γρ αλευρι
3 αβγά
1 κουταλάκι μπεκιν

λίγη σόδα στη μύτη από το κουταλάκι μαζί με λίγο χυμό λεμονιού
6 μέτριες φράουλες

500γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1κουταλάκι άχνη
8 φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
 

Χτυπάω με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για πέντε περίπου λεπτά.Τρίβω με τον τρίφτη δύο φρέσκες φράουλες και τις προσθέτω εναλλάξ με το γιαούρτι, το αλεύρι , τη σόδα με το λεμόνι και το μπέκιν στο μείγμα των αβγών ενώ ανακατεύω απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.  Ντύνω ένα ταψάκι 24 εκατοστών με λαδόχαρτο και στρώνω προσεκτικά το μείγμα. Από πάνω αραδιάζω κομμένες φετούλες
Ψήνω στους 170° για 30΄, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Για τη κρέμα χτυπώ την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Τρίβω 4 φράουλες  με τον τρίφτη,κρατώ μία κουταλιά για διακόσμηση και τον υπόλοιπο φραουλοπολτό τον ανακατεύω με  τη σαντιγύ.
Στολίζω το κεκάκι με τη  κρέμα και τις φρέσκες φράουλες.