Φασόλια με κρίταμα, ψητά ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί. Kritama (Sea fennel) with white beans, roasted tomatoes and goat cheese
Τα πρώτα φρέσκα φυλλαράκια του κρίταμου ξεπρόβαλλαν δειλά
δειλά στο μπαλκόνι μου και έχουν μία υπέροχη φρέσκια γεύση.
Αλλάζοντας λίγο την κλασσική εκδοχή της συνταγής φασόλια
πιαζ με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, έψησα ντοματίνια στο φούρνο και
πρόσθεσα τα φρέσκα κλαδάκια του κρίταμου αντί για μαϊντανό.
Για 2-3 κυρίως πιάτα
3 φλιτζάνια βρασμένα μικρά ξερά φασόλια, τα οποία βράζω μαζί
με ένα ξερό κρεμμύδι
250γρ ντοματίνια
150γρ κατσικίσιο τυρί
φρέσκα κρίταμα
φρέσκια ρίγανη (ή ξερή αν δεν έχετε)
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Βράζω τα φασόλια μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι.
Τα στραγγίζω.
Κόβω τα ντοματίνια στη μέση τα απλώνω πάνω σε ένα
λαδόχαρτο,τα πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, αλάτι και 2 κουταλιές
ελαιόλαδο και τα ψήνω για 25΄στους 250ο .
Μόλις ψηθούν τα βγάζω από
το λαδόχαρτο και το ζουμάκι που έχει προκύψει από το ψήσιμο το προσθέτω στα
φασόλια.
Χωρίζω τα κρίταμα απο τους βλαστούς τους, κόβω σε κυβάκια το
τυρί και τα ανακατεύω με τα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι,
αλάτι και μαύρο πιπέρι.