Πασχαλινά διπλά μπισκότα βουτύρου. Easter double butter cookies
Τα όμορφα διπλά ροζ και πολύ τραγανά μπισκότα είναι η πρόταση μου για πασχαλιάτικα
κουλουράκια. Η δόση είναι ίδια με τα διπλά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
αστέρια.
Με φυσική βανίλια αρωμάτισα όλη τη ζύμη ενώ για το ροζ μίγμα χρησιμοποίησα χρώμα ζαχαροπλαστικής και άρωμα πικραμύγδαλου.
Για 26 μεγαλούτσικα μπισκότα χρειάζομαι:
Στρώνω
λαδόχαρτο πάνω στο ταψί και ψήνω τα μπισκότα στους 180ο για
18΄.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Με φυσική βανίλια αρωμάτισα όλη τη ζύμη ενώ για το ροζ μίγμα χρησιμοποίησα χρώμα ζαχαροπλαστικής και άρωμα πικραμύγδαλου.
Για 26 μεγαλούτσικα μπισκότα χρειάζομαι:
350γρ
μαλακό αλεύρι
180γρ
φρέσκο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ
ζάχαρη
1
αβγό
άρωμα πικραμύγδαλου
1 λοβός φυσικής βανίλιας
1 λοβός φυσικής βανίλιας
ρόζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (φουξ για την ακρίβεια)
1 κουταλακι μπεκιν
1 κουταλακι μπεκιν
Ανοίγω το λοβό της βανίλιας και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού βγάζω τα καφέ σποράκια της. Χτυπάω
στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο για 5΄.
Προσθέτω
τη ζάχαρη, τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα. Στη συνέχεια βάζω και το αβγό και σιγά σιγά
το αλεύρι και το μπέκιν και το άρωμα. Πιάνω με τα χέρια τη ζύμη και ζυμώνω απαλά για να
ομογενοποιηθεί. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο κομμάτια και φροντίζω το περισσότερο να
είναι το λευκό. Βάζω το χρώμα στο μικρότερο με τη βοήθεια μιάς οδοντογλυφίδας για να μπορώ να ελέγχω την ένταση του χρώματος. διαλέγω τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσω για να ταιριάζουν μεταξύ τους. Η ιδέα ήταν της Κατερίνας που έκανε διπλά μπισκότα για τα γενέθλια του γιού της. Θα κάνω και αυτή την ιδέα! |
Η επιτυχία είναι να έχεις ίδια φορμάκια: μικρή πεταλούδα πάνω στην μεγάλη, μικρό λαγουδάκι πάνω στο μεγάλο. |
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ