Κανελόνια με κρέμα μπεσαμέλ. Cannelloni with béchamel cream



Με γέμιση ότι έχει περισσέψει.

Και μια και ανέφερα τα κανελόνια στην ιστορία με το κέικ με βραστό κοτόπουλο, γραβιέρα Νάξου και ηλιόσπορους ιδού και η δική μου γρήγορη εκδοχή.
Η βασική γέμιση για τα κανελόνια ήταν περισσεύματα ψητού χοιρινού και κοτόπουλου, από τη συνταγή μου ρολό-γύρος. Τα κανελόνια θυμίζουν πολύ τα λαζάνια. Όταν μαγειρευτούν η εναλλαγή γέμισης και ζυμαρικού δεν δίνει διαφορές από το ένα πιάτο στο άλλο.
Τα λαζάνια σίγουρα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα.



Λοιπόν για 4-5 άτομα
1 συσκευασία κανελόνια, εμένα μου περίσσεψαν 2-3.
2 φλιτζάνια ψημένα, ψιλοκομμένα κρέατα από κάποιο ρολό ή ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε
1 ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
2 – 3 φύλλα φασκόμηλου
λίγα φυλλαράκια θυμάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο (μόνο γιατί από πάνω θα πέσει η πλούσια κρέμα)
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για την κλασική κρέμα μπεσαμέλ
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
2 αβγά
½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Είναι η γρήγορη εκδοχή και στην εκτέλεση:
Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά.
Μέσα στον πολυκόφτη αλέθω το κρεμμύδι,τη ντομάτα και την πιπεριά μαζί. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και βάζω το μίγμα του κρεμμυδιού να μαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν. Προσθέτω τα αρωματικά και τα κρέατα και έτοιμη η γέμιση.
Ενώ βράζει η γέμιση παράλληλα ζεσταίνω το βούτυρο, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύοντας ενσωματώνω το γάλα. Μόλις η κρέμα πυκνώσει, τη νοστιμίζω με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτω τα αβγά. Ανακατεύω δυνατά για να μη βράσουν τα αβγά από τη ζεστή κρέμα. Τελευταίο προσθέτω την κεφαλογραβιέρα.
Συνθέτω το φαγητό.
Γεμίζω ένα ένα τα κανελόνια με τη γέμιση και τα αραδιάζω σε ένα ταψάκι. Αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους διότι θα φουσκώσουν. Προσθέτω 1/ φλιτζάνι νερό και τα περιχύνω με την κρέμα.
Ψήνω για 30΄ στις αντιστάσεις στους 180ο .