ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. CAKE FROM CREPES WITH CHICKEN FILLING.


Η τούρτα-υπερπαραγωγή, όπως τη χαρακτήρισε η Πωλίνα,  ήταν μία έκπληξη για τα ανίψια μου που ήρθαν για φαγητό ένα κυριακάτικο μεσημέρι. Τη συνταγή την έχω χρόνια μέσα στο παλιό τετράδιο συνταγών μου και την είχα κάνει άλλες δύο φορές. Βέβαια δε φωτογράφιζα τότε αυτά που έκανα. 
Αυτή λοιπόν η ωραία, εμφανίσιμη αλλά και νόστιμη τούρτα είναι από τις πρώτες συνταγές του blog.
Κρέπες, κοτόπουλο, γιαούρτι και με κυρίαρχο μπαχαρικό το σουμάκι
Το φωτογράφισα και μετά φάγαμε το μοντέλο, υπερπαραγωγή.
ορεκτικό για 6 άτομα
για να βράσω το κοτόπουλο
½ κοτόπουλο,ή 2 φλιτζάνια βρασμένο και καθαρισμένο κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
αλάτι
για 5 μικρές κρέπες
1 αβγό
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3-4 κουταλιές αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
για το τηγάνισμα 2 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη γέμιση
το ψαχνό του κοτόπουλου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5-6 αγγουράκια τουρσί
λίγα φύλλα φρέσκου μελισσόχορτου, ή μαϊντανού αν δεν έχετε
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 για τη συνδετική κρέμα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σουμάκι
αλάτι  και πιπέρι

για το στόλισμα
1 μεγάλο καρότο
για τη μαρινάτα του καρότου: λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου, ½ κουταλάκι σουμάκι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζω το κοτόπουλο: (μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα)
Το βράζω  μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 40΄σε μέτρια θερμοκρασία.  Το στραγγίζω και το καθαρίζω από κοκαλάκια και λίπη.
Μόλις κρυώσει, ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι, τα αγγουράκια και τα αρωματικά και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.




Ετοιμάζω το καρώτο για το στόλισμα:
το κόβω σε φέτες και στη συνέχεια με μικρές φόρμες δίνω το σχήμα που θέλω. Το αφήνω στα υλικά της μαρινάτας για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Ετοιμάζω την κρέμα γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Ξεκινώ τις κρέπες.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για τις κρέπες. Προσθέτω γάλα αν γίνει σφιχτό και αλεύρι αν γίνει αραιό. Αφήνω τον χυλό να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω λίγο λάδι και μία μεγάλη κουταλιά από το χυλό της κρέπας και την ψήνω για 2 λεπτά από την κάθε μεριά.
Συνθέτω την τούρτα: κόβω τις κρέπες στρογγυλές με τη βοήθεια μίας μέτριας φόρμας ‘τσέρκι’. 
Βάζω στο κέντρο μιας πιατέλας τη φόρμα τσέρκι και ακουμπάω απαλά την πρώτη κρέπα, στη συνέχεια γέμιση, μετά λίγη κρέμα και εναλλάξ όλα τα υπόλοιπα συνθέτοντας το κυρίως σώμα της τούρτας. 
Δε ξεχνάω και τα κομματάκια που 'περίσσεψαν' από το κόψιμο. Δε θα φαίνονται καθόλου.
Βγάζω προσεκτικά τη φόρμα, αφού τελειώσω με τη βασική σύνθεση  και στρώνω από πάνω και γύρω γύρω την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζω με τα καρωτάκια, αφού τα στραγγίξω και τα σκουπίσω καλά από την μαρινάτα τους. Αφήνω την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρω.