ENA KΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. GREEK SUMMER LUNCH.

Το καλοκαίρι τις Κυριακές τρώμε πάντα ψάρι. Ακόμα και όταν έχει φεγγάρι, σαν αυτό το τεράστιο υπέροχο χρυσό φεγγάρι του Αυγούστου που μας πέρασε, όλο και κάποιο ψάρι θα βρώ να σπαρταράει στον ψαρά! Σε αυτό το τραπέζι την τιμητική τους έχουν δύο κρέμες αλοιφές: Κρέμα κάππαρης με ηλιόσπορους και κρέμα κρίταμου με αμυγδαλάκι. 
 

Το συνταγολόγιο της ημέρας ήταν το εξής:

Αρχίσαμε με τσιπουράκι και μαρινάτο γάβρο.

Ψήσαμε κοκκάλια τα οποία γεμίσαμε με κρέμα από κάππαρη.

Τα τραγανά αγγουράκια που πάντα υπάρχουν άφθονα στο ψυγείο τα σέρβιρα με κρέμα κρίταμου. Με το ζυμωτό ψωμάκι ολικής και σπόρους έγιναν γενναίες βούτες στην κρέμα του κρίταμου.

Επειδή λατρεύω τα τυριά και ιδίως τα ελληνικά, τύλιξα πρόβεια τυράκια με φρέσκα αμπελόφυλλα από την κληματαριά και τρυφερά φυλλαράκια φασκόμηλου και τα ψήσαμε στα κάρβουνα.
Δροσερό καρπούζι και γλυκό πεπόνι συμπλήρωσαν το τραπέζι.