ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΛΑΜΠΡΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑ. STUFFED GLORY STRIPED JACK FISH.



Λατρεύω την κάππαρη. Επιδιώκω να έχω πάντα ωραία ελληνκή  χύμα κάππαρη από τις Κυκλάδες ή από την Κρήτη.
Αν έχεις πρόσβαση σε φυτό δεν είναι δύσκολο να κάνεις και μόνος σου τουρσί ή αποξηραμένη. Ένα φυτό δίνει άπειρα κουμπάκια τα οποία εξελίσσονται σε ένα υπέροχο λουλούδι. 
Τα κοκκάλια είναι νόστιμα αφρόψαρα που μοιάζουν πολύ με τα σαυρίδια, αλλά είναι μεγαλύτερα και πολύ λαμπερά. Χαίρομαι να αγοράζω ψάρια από τον ψαρά μου στην Καλλικράτεια, όπου κατοικώ στο μικρό μας καλοκαιρινό εξοχικό. 
Γεμιστά λαμπρά κοκκάλια της σχάρας με μία ιδιαίτερη γευστική κρέμα κάππαρης:







Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα κοκκάλια

για το λαδολέμονο:
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο

για την κρέματης κάππαρης
2 κουταλιές κάππαρη
2 κουταλιές ηλιόσποροι
1 φλιτζάνι φυλλαράκια μαϊντανού
ξύσμα λεμονιού
1 κλαδάκι σατουρέγιας
1 κουταλιά ελαιόλαδο


Καθαρίζω και πλένω καλά τα όμορφα λαμπερά ψάρια.
Αλέθω στον πολυκόφτη τα υλικά της κρέμας αλοιφής και γεμίζω με ένα κουτάλι τα ψάρια.
Τα ψάρια τα ψήσαμε στα κάρβουνα και στο τέλος τα περιχύσαμε με το λαδολέμονο.
  

Τα καημένα τα κοκκάλια δεν είναι τόσο λαμπρά πιά!

Το ξεχνάμε αυτό! 
Τρώς λίγο ψαράκι μαζί με τη γέμιση.