Τουρτίτσα με μαρέγκες και κούμαρα για την Χριστουγεννιάτικη αίσθηση. Cake with meringues and kumara (strawberry tree fruit). A Christmas feeling




Σε ένα αφιέρωμα για τον Γιάννη Τσαρούχη είχα ακούσει η αγαπημένη παλιά ηθοποιός Αλίκη Γεωργούλη πρόσφερε συχνά το αγαπημένο του γλυκό τούρτα με  μαρέγκες με σαντιγύ και αμύγδαλα. Γίνεται στο λεπτό, είναι εύκολο και πολύ κομψό. Τα κατακόκκινα κούμαρα είναι πανέμορφα και δίνουν την Χριστουγεννιάτικη αίσθηση με το φλογερό τους χρώμα


Για 4-5 μερίδες χρειάζομαι:
6 γεμιστές με σαντιγύ μαρέγκες
200γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα με φλούδα
1 κουταλιά σκόνη κακάο

Ψήνω τα αμύγδαλα όπως είναι με τη φλούδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12-15΄. Προσοχή εύκολα καίγονται. Μόλις ψηθούν τα βγάζω κατευθείαν από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα χοντροκόβω και τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγύ και συνθέτω το γλυκό.





Παίρνω μία φόρμα τσέρκι και στρώνω λίγη σαντιγύ. Θρυμματίζω 2-3 μαρέγκες και τις στρώνω στη φόρμα, συνεχίζω με αμύγδαλα και σαντιγύ. Πασπαλίζω με τη βοήθεια μιας σίτας το κακάο. Στρώνω τις υπόλοιπες μαρέγκες, τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη σαντιγύ.
Στολίζω με τα κούμαρα.


Το γλυκό σεβίρεται με κουτάλι γιατί είναι απαλό και δεν σφίγγει.
Κρατάει 2 μέρες στο ψυγείο, αλλά καλό είναι να φαγωθεί την ίδια μέρα γιατί οι μαρέγκες και τα αμύγδαλα δε θα έχουν την ίδια τραγανή υφή.