Σκορδομπουκίτσα καπνιστή. Little smoked garlic bites

δεν είναι γλυκό ταρτάκι, είναι αλμυρό με καπνιστή γαλοπούλα και καπνιστό τυρί


Την Τετάρτη κόψαμε Βασιλόπιτα στη δουλειά. Συνήθως φέρνει ο καθένας από κάτι. Μετά από λίγη σκέψη προέκυψαν αυτά τα μικρά ορεκτικά που μπορούν να γίνουν σε ότι μέγεθος βολεύει. Εγώ τα έκοψα μικρά για να βγάλω αρκετά κομμάτια και να δοκιμάσουν όλοι.
αγαπημένοι γευσιγνώστες


Για περίπου 50 σκορδομπουκίτσες
12 φέτες του τόστ ολικής άλεσης
150γρ ελληνικά μανιτάρια
200γρ καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας
200γρ καπνιστό τυρί Βερμίου
1/3 φλιτζάνι φυλλαράκια μαϊντανού
1 κουταλάκι κίμινο
1 φλιτζάνι κολοκύθα κομμένη σε τετραγωνάκια
αλάτι, πιπέρι

για το άλειμμα των ψωμιών
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο, θρούμπι, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο

για τη συνδετική κρέμα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι φρέσκο ελαφρύ γάλα
1 αβγό
αλάτι, μαύρο πιπέρι

ζωμός από βράσιμο ζυμαρικών ή λαχανικών + 1 δαφνόφυλλο
(εγώ είχα ζωμό από ρεβύθια)

επίσης 2-3 κουταλιές ψημένο φιλέ αμυγδάλου
τα υλικά
επίσης: λαδόχαρτο
και χαρτάκια για τρουφάκια

αλείφω τα ψωμάκια
το σιμιγδάλι με το βούτυρο
μου αρέσει αυτή η κρέμα, γίνεται άσπρη και νόστιμη
βάζω από μία κουταλιά και μετά στο ταψί




Κόβω τις φέτες με τετράγωνη μικρή φορμίτσα. Κάθε φέτα μου δίνει 4 μικρά κομμάτια. Τα αλείφω με το λάδι και τα αφήνω για καμιά ώρα να πάρουν γεύση.
Τρίβω το τυρί, κόβω τα μανιτάρια και το φιλέτο σε μικρά κομμάτια
Στη συνέχεια αχνίζω τα κομμάτια της κολοκύθας σε μία κουταλιά από το αρωματικό ελαιόλαδο, σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτω τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύω για 15΄, το αφήνω να κρυώσει και προσθέτω το τυρί.
Στο μεταξύ κάνω την κρέμα
Ζεσταίνω το βούτυρο, προσθέτω το σιμιγδάλι και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα και μόλις πήξει, σταματώ τη θερμοκρασία το αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω τη χλιαρή κρέμα με το μίγμα των μανιταριών και βάζω από μία κουταλιά πάνω στα ψωμάκια. Από πάνω πασπαλίζω με το αμυγδαλάκι. Στρώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 15΄.

Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο, τα αλείφω πάλι με λίγο λάδι για να μυρίσουν λίγο σκόρδο και τέλος για να δώσω ένα χαριτωμένο τόνο τα σερβίρω μέσα σε χαρτάκια για τρουφάκια. 
Η ετικέτα απαραίτητη για να μη το περάσει κανείς για μηλοπιτάκι.



Οι μπουκίτσες πάνε τέλεια με κόκκινο κρασί, βέβαια οι συνάδελφοι συνοδεύσανε τη μπουκίτσα και με λευκό τυρί.