Πικάντικη πεσχανδρίτσα με σούπα κρέμα. Spicy monkfish cream soup





Θα μπορούσα να το ονομάσω: σαγανάκι πεσχανδρίτσας και σούπα.
Σίγουρα δεν είναι μία απλή ψαρόσουπα. Το μαγείρεμα του ψαριού με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά, τα λαχανικά που γίνονται κρέμα, κάνουν τη σούπα κάτι παραπάνω από μία απλή ψαρόσουπα.


Για 2-3 άτομα

1 πεσχανδρίτσα 600γρ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 κλωναράκια άνιθο
1 κουταλάκι από το απαλό μου μίγμα μπαχαρικών
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία μοσχοφίλερο
1 φλιτζάνι από το ζωμό του ψαριού
ξύσμα και χυμός ½ λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για τη σούπα
1 ξερό κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
2-3 φυλλαράκια σέλινο
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Βράζω το ψάρι σε 5 φλιτζάνια νερό για 10΄. Το βγάζω και στραγγίζω το ζωμό. Βάζω ξανά το ζωμό με όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα, τα οποία έχω καθαρίσει και πλύνει. Προσθέτω ακόμη ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζω στη χύτρα για 5 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά, αφαιρώ ένα φλιτζάνι ζωμό, τα περνάω από τον πολυκόφτη και βράζω ξανά μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.
Ενώ βράζουν τα λαχανικά καθαρίζω καλά το ψάρι από τα κόκκαλα του.
 Νομίζω από τα πιο άσχημα ψάρια, σου θυμίζει εξωγήινο όν!!
Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τον άνιθο, ½ κουταλάκι από το απαλό μίγμα μου των μπαχαρικών και το ζωμό. Βράζω για 10΄ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω το ψάρι και κλείνω τη θερμοκρασία.

Σερβίρω τη σούπα μαζί με το πικάντικο ψάρι.