Ψάρι κουκουλωτό με αρωματική πράσινη μαγιονέζα. Fish and potatoes with an aromatic green mayonnaise

 
Ψάρι από πατάτες μοιάζει.
Κάτω από τις πατατούλες όμως είναι καλά κρυμμένο, καθαρισμένο ψητό ψάρι καλυμένο με νόστιμη αρωματική μαγιονέζα.

Ο
Οι μερίδες πάντα με απασχολούν:
Συνήθως μαγειρεύω για μένα και τον σύζυγό μου αλλά πάντα θα περισσέψει και μία μερίδα επομένως είναι 3 οι μερίδες.
Το σημερινό μαγείρεμα ταιριάζει τέλεια σε παιδάκια που δεν θέλουν ούτε να το δουν το ψάρι. Ορίστε λοιπόν καλά κουκουλωμένο και μασκαρεμένο.

Για 3 περίπου μερίδες
1 λούτσος 700-800γρ φρεσκότατος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
κλαδάκια από αρωματικά, μαϊντανός, άνιθος, κρίταμα ή ότι άλλο θέλετε
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη μαγιονέζα
2 κουταλάκια έτοιμη μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
χυμός μισού λεμονιού
τα ψημένα αρωματικά
αλάτι, μαύρο πιπέρι

και 500γρ πατάτες + 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αποξηραμένο θυμάρι, αλάτι.


Πλένω καλά όλα τα πράσινα μου και τα σκορπίζω πάνω στο λαδόχαρτο.  Ξύνω το λεμόνι πάνω στα λαχανικά. Αφού καθαρίσω καλά το ψάρι, το αλατίζω, το ραντίζω με το ελαιόλαδο και το ακουμπώ και αυτό πάνω στα αρωματικά. Ψήνω στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200ο για περίπου 30΄.

παίρνω τα αρωματικά και τα αλέθω στον πολυκόφτη μαζί με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τα ζουμάκια του ταψιού για να κάνω την πράσινη αρωματική μαγιονέζα μου. Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε ροδέλλες, τις νοστιμίζω με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι και τις ψήνω στο φούρνο, πάνω σε λαδόχαρτο για 25-30΄.


Καθαρίζω καλά καλά το ψάρι.
Προσπαθώ να δώσω στις μπουκίτσες του ψαριού το σχήμα το σχήμα από ένα μεγάλο ψάρι, αγνώστου είδους και ονόματος φυσικά. Σαν φαλαινίτσα δεν μοιάζει?

Απλώνω πάνω στο ψάρι την βοτανική μου μαγιονέζα.

Στολίζω με τις ροδέλες της πατάτας και λωρίδες κόκκινης πιπεριάς και είμαστε έτοιμοι.
Αν δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση:

και σε μία πιο απλή εκδοχή.
στην ίδια μπουκιά έχεις και πατατούλα και ψαράκι και μαγιονέζα.