Κτήμα Διαμαντάκου, η εποχή του αμπελόφυλλου. Diamantakou estate, vine leaves harvest season

Στο κτήμα Διαμαντάκου η νέα γενιά καλλιεργεί τον οικογενειακό αμπελώνα, οινοποιεί προσεκτικά το ατίθασο ξινόμαυρο, ξεναγεί και μυεί στα ναουσαίκα οινικά γενόμενα τους επισκέπτες της ,οργανώνει χαρούμενα καζάνια και προτείνει το φρουτένιο και αρωματικό πρεκνιάρικο για το καλοκαίρι.




Πολύ εντυπωσιακό θέαμα:

Οι κλούβες που ξεχειλίζουν από σταφύλια το Σεπτέμβριο, τώρα είναι γεμάτες αμπελόφυλλα.

Αφου στοιβαχθούν και μετρηθούν μπαίνουν σε μασούρια μέσα στα βάζα
Γραμμή παραγωγής, ξεχωρίζει και ομαδοποιεί τα φύλλα, τα μετράει, τα κάνει μασούρια και απαλά απαλά τα τοποθετεί μέσα στο βάζο. Στη συνέχεια τα βάζα θα βράσουν για 20΄ και θα είναι έτοιμα για αποθήκευση.

Πως μπορεί αυτό να γίνει στο σπίτι? Θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση.
ένα δροσερό διάβα μέσα από το αμπέλι.


Στο φιλόξενο κτήμα υπάρχουν και φωλιές χελιδονιών και υπάρχει συνεχώς κίνηση από τους στοργικούς γονείς.