Ξινούτσικα αρωματικά ρεβίθια, με γάλα καρύδας. Aromatic chickpeas, with lemon and coconut milk


Με πολύ λίγα υλικά, λεμονάτα, νόστιμα, με βελούδινη μελωμένη σάλτσα στους τόνους της καρύδας


Ευτυχώς είχα βάλει βρασμένα ρεβίθια στην κατάψυξη και έτσι το χθεσινό μεσημεριανό παρέα με τον ανηψιό μας ήταν μία πολύ εύκολη υπόθεση.


3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

1 συσκευασία γάλα καρύδας (περίπου 400ml)

1 ξερό κρεμμύδι

150 γραμμάρια καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, περίπου 5-6 φετούλες

½ ματσάκι άνιθου

λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

4 κουταλιές ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Βάζω στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, τα οποία είχα στην κατάψυξη μαζί με το ζωμό τους και ένα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Αφού πρόσθεσα το ελαιόλαδο και αλάτι, τα έβρασα μέχρι να σωθεί εντελώς ο ζωμός τους. Στο τέλος προσθέτω, το γάλα καρύδας, την μπριζόλα, τα αρωματικά, το ξύσμα, το χυμό και 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (τα θέλω λίγο καφτερά) και βράζω  μέχρι να μελώσει η σάλτσα.


Ήπιαμε ένα ροζέ Μαυροτράγανο που έδενε τέλεια με αυτό το φαγητό αλλά και με το συκώτι με σάλτσα ντομάτας-ροδάκινου που είχα φτιάξει για το τραπέζι.