Κέικ με βραστό κοτόπουλο γραβιέρα Νάξου και ηλιόσπορους. Cake with chicken, Naxos cheese and sunflower seeds
Η ηλικιωμένη θεία του Αποστόλη ήρθε να μας επισκεφτεί την Κυριακή. Αφού πήγε λοιπόν στην εκκλησία ήπιαμε παρέα τον πρωινό καφέ. Ενώ ετοίμαζα καφέδες και είχα στημένο τα υλικα του μεσημεριανού φαγητού με ρώτησε τι καλό θα κάνω για να φάμε.
Κανελόνια
με χοιρινό και κοτόπουλο.
Α,
λέει δεν τρώω κοτόπουλο.
Έχεις
καμμιά αλλεργία, τη ρωτάω?
Όχι
δε μαρέσει.
Ααα
καλά μην ανησυχείς λίγο έχω μέσα στα κανελόνια, ούτε που θα το καταλάβεις.
Ε
καλά, μου λέει.
Και επειδή δεν είχα άλλη επιλογή κέρασα το κεικ αποσιωπώντας το μυστικό και απεχθές υλικό: το κοτόπουλο.
Εν τω μεταξύ το κέικ αυτό είναι η χαρά της εξοικονόμησης χρόνου. Χωρίς μίξερ με ευελιξία υλικών, δεν έχω κοτόπουλο βάζω ότι άλλο θέλω, λαχανικά ψιλοκομμένα, αλλαντικό κλπ.
Για πρωινό, για μια μπύρα, για μπουφέ, για το παιδί στο σχολείο...
11/2
φλιτζάνι αλεύρι ΓΟΧ
1
φλιτζάνι κομματάκια βραστού κοτόπουλου
125γρ
λιωμένο φρέσκο βούτυρο
3
αβγά
1
κουπάκι 220ml γιαούρτι πλήρες αγελάδος
1
φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα Νάξου
¼
φλιτζάνι ηλιόσποροι
2
κουταλάκια μπέκιν
ελάχιστο
ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
λαδόχαρτο
Η θεία δεν κάθησε τελικά για το μεσημεριανό φαγητό.
Έχω
μου λέει έτοιμα τα κολοκυθάκια, θα πάω να τα αβγοκόψω, είναι και μόνος ο θείος!
Έφυγε
για να γλυτώσει το κοτόπουλο?
Αχ
και νάξερε!