Κολοκυθόπιτα με μάραθο και σπιτικό φύλλο με ελαιόλαδο. Pumpkin pie with fennel and homemade fyllo with olive oil



Ζυμώματα στη Σαντορίνη sequel
να πας μόνη σου βόλτα, έχει πάρα πολύ ζέστη, καίγονται οι πατησούλες μου.

έλα βρε Φλος, θα πάμε για καφέ στην καλντερα, μπορεί να δούμε και κανένα άλλο σκυλάκι

δε νομίζω.ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ



Πραγματικά είχε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα και μέσα στο σπίτι είχε ανακουφιστική δροσιά. Έτσι μπήκα στην κουζίνα άφησα τον Φλος να κοιμάται και επιθεώρησα τα υπάρχοντα υλικά.
Άφθονα στρουμπουλά τοπικά κολοκυθάκια είχε το ψυγείο. Είχαμε μαγειρέψει διάφορα: ψητά λαχανικά, έκανα τη συνταγή μου α-γέμιστα κολοκυθάκια και δε λέγανε να τελειώσουνε. Μϊα κολοκυθόπιτα σκέφτηκα, είναι ότι πρέπει για πρωινό αλλά και βραδινό και θα χρησιμοποιήσω και κάμποσα κολοκυθάκια για τη γέμιση.
Υλικά για μία πίτα σε μέτριο ταψί
για το φύλλο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις +2-3 κουταλιές για το ζύμωμα και το πλάσιμο των φύλλων
½ φλιτζάνι φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό (σόδα δηλαδή)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
για τη γέμιση
4-5 στρουμπουλά κολοκύθια από τη Σαντορίνη, περίπου ένα κιλό
2 αβγά
½ φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου
½ φλιτζάνι γλυκό κρητικό κεφαλοτύρι
3 κουταλιές καλαμποκίσιο αλεύρι
λίγα κλωνάρια μάραθου
ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το άνοιγμα των φύλλων μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο με απαλή γεύση
τι κάνω:
Πρώτα θα ετοιμάσω τη ζύμη, η οποία πρέπει να σταθεί τουλάχιστον για 1 ώρα. Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτω καλά όλα τα υλικά. Ζυμώνω και προσθέτω επιπλέον αλευράκι μέχρι που η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Χωρίζω τη ζύμη σε 8 κομμάτια τα αλευρώνω και τα σκεπάζω με μία πετσέτα.
 Ενώ η ζύμη μου ξεκουράζεται ετοιμάζω τη γέμιση:

Ξεφλουδίζω τα κολοκυθάκια, τα τρίβω και τα αφήνω μέσα σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν. Ψιλοκόβω τον μάραθο, τρίβω τα τυριά και ανακατεύω καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Λαδώνω το ταψί.

Αλευρώνω καλά το τραπέζι παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ανοίγω σε φύλλο. Ανοίγω και τραβώ κάθε φορά το φύλλο για να ανοίξει και να γίνει μεγαλύτερο. αν γίνει και καμιά τρύπα δε πειράζει.

μόλις ανοίξω το φύλλο στην επιθυμητή διάσταση το στρώνω μέσα στο ταψί το ζαρώνω και λίγο και το λαδώνω καλά με ένα πινέλο.
Ανοίγω το 2ο φύλλο το στρώνω πάνω στο 1ο φύλλο  και το λαδώνω.
Ανοίγω και το 3ο φύλλο και το λαδώνω.
Ανοίγω το 4ο φύλλο και απλώνω πάνω του το 1/3 της γέμισης. Αν η γέμιση έχει βγάλει ζουμάκια προσπαθώ να μη τα βάλω στην πίτα.
Ανοίγω το 5ο φύλλο το απλώνω πάνω από τη γέμιση και το λαδώνω.
Απλώνω γέμιση
Ανοίγω το 6ο φύλλο το απλώνω πάνω από το 5ο το λαδώνω και απλώνω την υπόλοιπη γέμιση.
Ανοίγω και το 7ο και 8ο φύλλο, τα λαδώνω και τα βάζω πάνω στη γέμιση.

Λαδώνω καλά από πάνω, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνω για 40΄στους 180ο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.