Κολοκυθολουλουδα γεμιστά με φετα: Ελληνικότατο καλοκαιρινό ορεκτικό για τσίπουρο και μπύρα. Courgette flowers, stuffed with feta: Greek summer appetizer for tsipouro and beer


Μη προσπερνάτε αυτά τα όμορφα λουλούδια στον πάγκο του μανάβη ή της λαϊκής. Πολύ εύκολα γεμίζονται με κομμάτια φέτας και τηγανίζονται γρήγορα. Το λουλούδι λιώνει στο στόμα και η γλυκιά γεύση του εναλλάσσεται με την πικάντικη φέτα.
 



Τώρα βέβαια υπάρχει και άλλο μπέρδεμα: υπάρχουν δύο ειδών λουλούδια.
Τα λουλούδια που είναι μαζί με το κολοκυθάκι και είναι πιο στρόγγυλα και ενδείκνυνται για μαγείρεμα με ρύζι όπως τα ντολμαδάκια και τα λουλούδια που είναι ανάμεσα από τα κολοκυθάκια και είναι πιο στενόμακρα. Αυτά τα λένε αρσενικά. Όλα έχουν την ίδια γεύση εγώ προτιμώ τα λουλουδάκια μαζί με τα κολοκυθάκια γιατί συνήθως τα μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια αξιοποιούνται σε μία νόστιμη βραστή σαλάτα.

Για 4 άτομα
Άλλοι τρώνε από δύο και άλλοι χρειάζονται και τρίτο, έτσι για να επιβεβαιώσουν τη γεύση.
10 -12 κολοκυθολούλουδα, είτε με το κολοκυθάκι στην άκρη τους είτε τα λουλούδια που έχουν μακρύ μίσχο και δεν έχουν κολοκυθάκι στην άκρη τους.Η παντογνώστης μανάβισα στην Καλλικράτεια μου κράτησε, υπήρχε λίστα αναμονή και από άλλους μερακληδες, τα τρυφερότατα αυτά λουλούδια.
για τη γέμιση:
Σκληρή κατά προτίμηση φέτα ή κατσικίσιο τυρί που είναι πιο τραβηγμένο και θυμάρι για το γέμισμα
για το χυλό:
1 αβγό
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
½ φλιτζάνι νερό
μισό ξερό κρεμμύδι
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Τι κάνω
Κόβω τα λουλούδια από το κοτσάνι και το κολοκυθάκι και στη συνέχεια τα βουτάω σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνω για λίγη ώρα για να αποκαλυφθούν τυχόν εντομάκια που φιλοξενούνται στην πορτοκαλοκίτρινη φωλίτσα.
Τα στραγγίζω καλά, τα ανοίγω προσεκτικά με τα δάκτυλά μου και κόβω το πορτοκαλί στήμονα. Τα ξαναβάζω μέσα σε λεκάνη με νερό να ξεπλυθούν και τα αφήνω ανάποδα μέσα σε ένα στραγγιστήρι.
Ενώ στραγγίζουν τα λουλούδια ετοιμάζω το χυλό για το τηγάνισμα.
Τρίβω το κρεμμύδι στο ρεντέ και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Ο χυλός είναι αρκετά νερουλός, ίσα ίσα για να αφήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω στο λουλούδι. Το κρεμμύδι νοστιμίζει και γλυκαίνει. Δεν προτιμώ πολλά αρωματικά για αυτό και διαλέγω μαϊντανό και ξερό κρεμμύδι για να νιώσω την απαλή γεύση του λουλουδιού και την νοστιμιά της φέτας.

 Κόβω σε μεγάλα κυβάκια τη φέτα και την πασπαλίζω με θυμάρι.
Ανοίγω το λουλούδι με τα χέρια μου και χώνω ένα ή δύο κυβάκια φέτα.
Βουτάω στο χυλό από τη μια πλευρά και στη συνέχεια και από την άλλη. Τα τινάζω λιγάκι και τα αφήνω σε ένα πιάτο. Μόλις τα περάσω όλα από το χυλό αρχίζω το τηγάνισμα. Θέλω μικρό τηγάνι και τα τηγανίζω λίγα – λίγα σε μέτρια θερμοκρασία. 3-4 λεπτά από την μία πλευρά και 3-4 λεπτά από την άλλη.







Τα βγάζω από το τηγάνι και τα αφήνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό ελαιόλαδο.