Ψωμάκια γεμιστά με ελιές, κασέρι, λιναρόσπορο. Little olive breads stuffed with kaseri cheese and linseeds




 O Φλος σε νέους πειρασμούς
Ελαιοψωμάκια: για πρωινό αλλά και απογευματινό, για το σχολείο, που ανοίγει όπου νάναι, εύκολα και υγιεινά. Το μέλι και το ελληνικό κασέρι ΠΟΠ, γλυκαίνει τις ελιές και ο λιναρόσπορος διασκεδάζει με την κρατσανιστή υφή του.




και εκεί που στήναμε
με ένα πήδημα νάτος ο Φλος

στάθηκε κύριος όμως δεν όρμηξε

ακόμη και όταν φάγαμε το μισό, για τις ανάγκες της φωτογραφίας βέβαια.

εμένα δε θα μου δώσετε?
Για 10 αφράτα ψωμάκια
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό για το ζύμωμα + 2 κουταλιές
για τη γέμιση
12-15 ελιές χωρίς κουκούτσια
3 λεπτές φέτες κασέρι, το οποίο ψιλοκόβω
1 κουταλιά λιναρόσπορο
1 κουταλάκι μέλι
για το ψήσιμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σουσάμι για το πασπάλισμα

Κοσκινίζω τα δύο άλευρα και τα ανακατεύω με τη μαγιά. Κάνω λακκούβα και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη ελαστική και απαλή. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια συνεχίζω βάζοντας λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζω και την αφήνω να σταθεί μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη ζυγίζω και την χωρίζω σε 10 ίσα κομμάτια. Πατάω με τον μικρό μου πλάστη το κάθε κομμάτι να γίνει στρόγγυλο και βάζω μία κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνω να γίνει πουγκάκι και βάζω την ένωση από την κάτω πλευρά. Στρώνω το ταψί με λαδόχαρτο, ακουμπώ τα ψωμάκια, τα λαδώνω καλά από πάνω και από κάτω, τα πασπαλίζω με το σουσάμι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 190ο για 25΄ και για άλλα 10΄στο φούρνο.