Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου. Τα γιορτινά τυροψωμάκια. Festive little cheese breads with almonds





Μα τι μυρίζει πάλι και με ξύπνησε???
Τυροψωμάκια: Απλά για το κυριακάτικο πρωινό, για το κολατσιο του σχολείου.
Στολισμένα με την νόστιμη κρέμα τυριού για κέρασμα ή για μια πιο χαρούμενη περίσταση με μπυρίτσα ή κρασί.
Την συνταγή την είχα αναρτήσει στο site e-mama.
Τα μοντέλα πήγαν περιτυλιγμένα, σαν δωράκι σε επίσκεψη σε φίλους μας και έτσι είχα την ευκαιρία να τα φωτογραφίσω για δεύτερη φορά.
Για 17 τυροψωμάκια
2 φλιτζάνια αλεύρι 
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο αγελάδος
2 αβγά
200ml γιαούρτι αγελάδος
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα με λίγο κασέρι
1 κουταλάκι μπέκιν
½ κουταλάκι αλάτι
Αν το θέλουμε πικάντικο προσθέτουμε λίγο πιπέρι

Για την κρέμα:
200γρ τυρί κρέμα
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, μαύρο πιπέρι

½ φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου







Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω με μία κουτάλα όλα τα υλικά για τα τυροψωμάκια.
Μοιράζω το μίγμα σε μικρά φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνω 35΄ στους 180ο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βγάζω τα ψωμάκια και ψήνω τα αμύγδαλα.
Η κρέμα είναι εντελώς προαιρετική.
Ανακατεύω τα υλικά για την κρέμα τυριού και με το κορνέ στολίζω τα ψωμάκια.
Πασπαλίζω με το αμυγδαλάκι και τα βάζω μέσα σε χαρτάκια για κεκάκια.