Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου. Τα γιορτινά τυροψωμάκια. Festive little cheese breads with almonds
Μα τι μυρίζει πάλι και με ξύπνησε??? |
Τυροψωμάκια:
Απλά για το κυριακάτικο πρωινό, για το κολατσιο του σχολείου.
Στολισμένα
με την νόστιμη κρέμα τυριού για κέρασμα ή για μια πιο χαρούμενη περίσταση με
μπυρίτσα ή κρασί.
Την συνταγή
την είχα αναρτήσει στο site
e-mama.
Τα μοντέλα
πήγαν περιτυλιγμένα, σαν δωράκι σε επίσκεψη σε φίλους μας και έτσι είχα την
ευκαιρία να τα φωτογραφίσω για δεύτερη φορά.
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο αγελάδος
2 αβγά
200ml γιαούρτι αγελάδος
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα με λίγο κασέρι
1 κουταλάκι μπέκιν
½ κουταλάκι αλάτι
Αν το θέλουμε πικάντικο προσθέτουμε λίγο πιπέρι
Για την
κρέμα:
200γρ τυρί
κρέμα
100γρ
γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι,
μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι
φιλέ αμυγδάλου
Λιώνω το
βούτυρο και ανακατεύω με μία κουτάλα όλα τα υλικά για τα
τυροψωμάκια.
Μοιράζω το
μίγμα σε μικρά φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνω 35΄ στους 180ο στις
αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βγάζω τα
ψωμάκια και ψήνω τα αμύγδαλα.
Η κρέμα
είναι εντελώς προαιρετική.
Ανακατεύω
τα υλικά για την κρέμα τυριού και με το κορνέ στολίζω τα ψωμάκια.
Πασπαλίζω
με το αμυγδαλάκι και τα βάζω μέσα σε χαρτάκια για κεκάκια.