Λικέρ του βουνού Clementsi liqueur. Liqueur with mountain tea

Να το διευκρινίσω: Κλεμεντσάι λικερ


Με κλημεντίνες και τσάι του βουνού
Ένα ωραίο λικέρ που μαζί με ένα κομματάκι πικρής σοκολάτας ολοκληρώνει ένα προσεγμένο τραπέζι με φίλους ή και με την οικογένεια!
 Δεν είναι και πολύ δύσκολο να φτιάξει κανείς το λικέρ της αρεσκείας του. Μπορείς να ελέγξεις τη γεύση, τη γλυκύτητα, το αλκοόλ και φυσικά να έχεις τη χαρά ότι έκανες κάτι μόνος σου γιατί είναι πολύ εύκολο. Περιμένεις μερικές βδομάδες και έτοιμο.
Το λικέρ του βουνού έχει βάση τις κλημεντίνες και ρόφημα από τσάι του βουνού που ταιριάζει πάρα πολύ με τις αρωματικές κλημεντίνες.
Το έτοιμο λικέρ έχει το άρωμα του εσπεριδοειδούς. Το ρόφημα δίνει την βοτανική γεύση του και μετριάζει τη γλυκύτητα του λικέρ αφήνοντας μία απειροελάχιστη επίγευση πευκόμελου.

750ml βότκα
10-15 φλούδες από μικρές κλημεντίνες

για 2 φλιτζάνια έτοιμο σιρόπι του βουνού
21/2 φλιτζάνια νερό
μπόλικα κλαδάκια τσάι του βουνού, θέλω δυνατό το ρόφημά μου
11/2 φλιτζάνι ζάχαρη
μία φλούδα πορτοκάλι







Η διαδικασία αρχίζει ενάμισο μήνα πριν.
Πλένω τις κλημεντίνες τις ξεφλουδίζω και  βαζω τις φλούδες μέσα σε ένα βάζο μαζί με ένα μπουκάλι βότκα.
Βάζω το μπουκάλι μέσα στο ντουλάπι σε ξηρό μέρος και τα αφήνω για 4 βδομάδες.
Αφού λοιπόν βγάλουν τα αρώματα τους τα φρούτα τα αφαιρώ από το ποτό και ετοιμάζω το σιρόπι.
Βάζω το νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την φλούδα του πορτοκαλιού. Πριν αρχίσει να κοχλάζει δυνατά, το αποσύρω από το μάτι της κουζίνας και προσθέτω το τσάι του βουνού. Το σκεπάζω και το αφήνω 10΄ να βγάλει γεύση και άρωμα.
Στραγγίζω το ρόφημα από τα κλαδάκια προσθέτω τη ζάχαρη και βάζω το κατσαρολάκι ξανά να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράσει και δω ότι η ζάχαρη έλιωσε το αποσύρω από το μάτι και το αφήνω να κρυώσει. Στη συνέχεια το προσθέτω στο ποτό και το στραγγίζω.
Το φιλτράρισμα στράγγισμα είναι πολύ σημαντικό για τη διαύγεια και εμφάνιση του λικέρ.
Χρησιμοποιώ δύο φίλτρα για γαλλικό καφέ και το στραγγίζω σιγά σιγά. Μου πήρε δύο ώρες το στράγγισμα.
Στη συνέχεια θα αφήσω το βάζο άλλη μία βδομάδα για να δέσουν καλά τα αρώματα της κλημεντίνης και του ροφήματος.