To βράσιμο του τσίπουρου και η ρώσικη. Making the tsipouro and the Russian salad (Olivier salad)



Τα καζάνια άναψαν και πάλι!
Μεζέδες καλή παρέα και φυσικά το τσίπουρο που μεθάει και μόνο με το άρωμα του. Με γλυκάνισο ή χωρίς γλυκάνισο ότι ικανοποιεί τους γευστικούς κάλυκες!
Ντολμαδάκια τυλίχτηκαν, πίτες ζυμώθηκαν, λουκάνικα και ζουμερά κρέατα ψήθηκαν.
Τους μεζέδες πλαισίωσαν σοκολατάκια σκούρης σοκολάτας, η μουσταλευριά της Σούλας και η αφράτη καρυδόπιτα της Ελένης.
Η ρώσικη στην όμορφη πιατέλα, που μου έφερε η  Φωτεινή με την τραγανή της τυρόπιτα, μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη όταν τρώγαμε στου Ρογκότη σουτζουκάκια με νόστιμη και αέρινη ρώσικη.
Ο Ρογκότης έχει κλείσει αλλά ευτυχώς έχουμε τις αναμνήσεις.
Να είμαστε καλά και του χρόνου!
η γυναικεία συντροφιά
Για τη ρώσικη
. Το μυστικό είναι να βράσουν χωριστά και να μη λιώσουν από το βράσιμο τα λαχανικά. Και επίσης να μη κολυμπάνε στην αλοιφή της μαγιονέζας.
3-4 πατάτες
2 καρότα
½ φλιτζάνι αρακάς
2 αβγά
2 κουταλιές κάππαρη
καππαρόφυλλα για διακόσμηση, εγώ έχω ακόμη από τα υπέροχα σπιτικά καππαρόφυλλα της Σαντορίνης
άνηθος
Για την αλοιφή
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές μουστάρδα
χυμός λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
αλάτι, μαύρο πιπέρι


 Ψιλοκόβω τον άνηθο και βράζω μαζί τον αρακά. Χωριστά βράζω τα καρότα. Αφού βράσει ο αρακάς σε εκείνο το νόστιμο ζουμάκι, τον στραγγίζω και βράζω και τις πατάτες. Βράζω και τα αβγά αρκετά σφιχτά. Κόβω τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβω και τα αβγά. Ανακατεύω τα υλικά της αλοιφής  και στη συνέχεια την ανακατεύω με τα λαχανικά. Στολίζω με τα καππαρόφυλλα.
άλλοι μέσα, άλλοι έξω στη σχάρα και άλλοι στα ψηλά επί της διαδικασίας