Jiro dreams of sushi



Jiro dreams of sushi




Ακόμη και αν δεν σου αρέσει το σούσι, η ταινία «ο Χίρο ονειρεύεται το σούσι» θα σε κάνει  να το ονειρευτείς και εσύ. Βέβαια ο Χίρο δεν ονειρεύεται το σούσι επειδή δεν το έχει αλλά επειδή σκέφτεται συνεχώς πώς να βελτιώσει την τέλεια τεχνική του και να προσεγγίσει διαφορετικά τα απλά αλλά μοναδικά πιάτα.



Η ταινία του 2011, παρακολουθεί μέσω συνεντεύξεων, έναν μεγάλο σούσι σεφ και το εστιατόριο του στο Τόκυο, με τρία αστέρια Michelin, το οποίο έχει μόνο 10 καρέκλες για ανθρώπους που έχουν επίσης το λιγότερο 300€ για να πληρώσουν την μοναδική εμπειρία.
ο κος Χίρο δεν αφήνει τα ηνία στον άξιο ομολογουμένως γιο του
Ο πρωταγωνιστής όμως είναι τα πιάτα, τα φρεσκότατα ψάρια που λάμπουν και μεταμορφώνονται στα χέρια του άξιου σεφ σε λαχταριστές μπουκιές. Επειδή δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που πρέπει να παρακολουθήσεις και να εμβαθύνεις, η ταινία σε χαλαρώνει με την μινιμαλιστική της σκηνοθεσία και την υπέροχη φωτογραφία.
Η ενδιαφέρουσα δημοπρασία στην αγορά τόνου του Τόκυο

πρέπει να ερωτευτείς την δουλειά σου


Ο γιος ελπίζει κάποια μέρα να πάρει τη θέση του πατέρα. εδώ ετοιμάζει να καπνίσει φιλέτα ψαριού

Ο Χίρο παρακολουθεί προσεκτικά τον μαθητευόμενο. έξι χρόνια κρατάει η εκπαίδευση

Για 10 καρέκλες η ομάδα των 5 ατόμων είναι  πολύ μεγάλη.

Πως φτάνεις στο τέλειο πιάτο? Καθαριότητα, συνεχής βελτίωση τεχνικής, φρέσκα υλικά, αλλά και αριστη γνώση της γεύσης. Πρέπει να έχεις τέλεια γεύση και όσφρηση αλλά και να  τρως εξίσου καλά με τους πελάτες σου για να ξέρεις το επίπεδο στο οποίο πρέπει να φτάσεις.


Για την ιστορία ο κος Χίρο είναι 90 ετών σήμερα, ακμαίος και τελειομανής