Πρασοσέλινο κρέμα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό. Γεύμα με φίλες.Slow cooked pork with leeks and celery cream. Lunch with girlfriends





Μου αρέσουν τα μαζώματα στο σπίτι. Γλυκαίνει η ατμόσφαιρα με την καλή παρέα, κάθεσαι πιο χαλαρά και άνετα .
Στις φίλες μου μαγείρεψα πρασοσέλινο κρέμα που το συνδύασα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό.




Για την ποικιλία έψησα κεφτεδάκια πάνω σε φέτες ντομάτας
Τα ζουμάκια από το ταψί μαζί με τις ντομάτες τα έβρασα με ξινόγαλο μέχρι να δέσουν και τα άλεσα στο τέλος για να γίνουν μία απαλή σάλτσα.
Έβρασα κινόα με κρόκο Κοζάνης και λαχανικά, κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκι, καρότο, ντομάτα.
Για ορεκτικό ετοίμασα μικρά παστάκια τυροκαφτερής με κόκκινη πιπεριά στολισμένα με ντομάτα.
Μία ποικιλία πράσινης σαλάτας με ψημένα κουκουνάρια και ηλιόσπορους συμπλήρωσαν το τραπέζι.
Το γλυκό ήταν  μία μους κρέμα γιαούρτι μανταρίνι με κεκάκι κάστανου και γλυκό τραγανό κεράσι.

Πρασοσέλινο κρέμα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό
Για 4 άτομα
700γρ κυλότο από χοιρινό
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά γλυκιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για το πρασοσέλινο – κρέμα
το λευκό μέρος ενός χοντρού πράσου
1 καρότο
1 φλιτζάνι σέλινο
½ φλιτζάνι γλυκό τραχανά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πλένω και κόβω σε μικρές μπουκιές το χοιρινό και το σιγομαγειρεύω μαζί με όλα τα υλικά για μία ώρα, προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο νερό.
Το πρασοσέλινο μου το είχα έτοιμο από την προηγούμενημέρα.  Ψιλοέκοψα και έπλυνα σε άφθονο νερό τα κομματάκια του πράσου. Έπλυνα και το σέλινο το ψιλοέκοψα και έτριψα στον τρίφτη το καρότο. Μέσα στο μαντεμένιο μου σκεύος, σιγομαγείρεψα στο ελαιόλαδο και σε λίγο νεράκι το πράσο με το σέλινο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όποτε χρειαζόταν έβαζα επιπλέον νερό. Στη συνέχεια πρόσθεσα , το καρότο 1 ποτήρι νερό, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψα το φαγητό μέχρι να σκάσει καλά ο τραχανάς. Το αφήνω να χλιαρύνει και το αλέθω στον πολυκόφτη. Το βάζω να βράσει ξανά για να δέσει και να στέκεται στο πιρούνι.
Σερβίρω το χοιρινό με το βελούδινο πρασοσέλινο.