Τάρτα σοκολάτας. Chocolate tart



Εύκολη τάρτα με λίγα λιπαρά και με ένα ψήσιμο. Πεθυμίσαμε γλυκό σοκολατένιο αλλά όχι πολύ βαρύ.
Το μπισκότο της τάρτας είναι τραγανό και μοσχοβολάει βούτυρο, γίνεται εύκολα και έχει σίγουρη επιτυχία.
Η κρέμα δεν έχει κρέμα γάλακτος ή βούτυρο, είναι του τύπου κρέμα πιάτου, με αλεύρι και αβγά, ελαφριά και ελάχιστα γλυκιά.
Ροδάκινα συμπληρώνουν το γλυκό, περιποιημένα με ζαχαρίτσα και τσάι του βουνού για παραπάνω άρωμα.





Για την τάρτα
100γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
2 κουταλιές κακάο σε σκόνη

για τη σοκολατένια γέμιση
120γρ σκούρη σοκολάτα
100γρ ζάχαρη
3 αβγά
500ml φρέσκο γάλα
80γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για την κομποστούλα του ροδάκινου
2 ροδάκινα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 κλαδάκια τσάι του βουνού

φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20εκατοστών, θέλουμε ύψος για να μη ξεχυθεί η κρέμα.





















Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο, το αλεύρι, το κακάο και το νερό και τα ανακατεύω με τα δάχτυλά μου σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σχηματίζω τη ζύμη σε μπάλα, την βάζω μέσα με μία νάιλον σακούλα, την πατώ λίγο με το χέρι μου και την βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Η κρέμα – γέμιση
Σπάω τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζω σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και να λιώσει. Ανακατεύω τη ζάχαρη με το αλεύρι, σπάω τα αβγά, τα ενσωματώνω και αυτά στο μείγμα και στη συνέχεια τα προσθέτω στο γάλα. Ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, και την απλώνω στη φόρμα, πιέζοντας με το χέρι μου και σχηματίζω τοιχάκι περίπου 3 δάχτυλα ψηλό, για να κρατήσει την κρέμα.
Ανακατεύω ακόμα 2-3 λεπτά την κρέμα για να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την περιχύνω πάνω στη βάση.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45΄.

Αφήνω την τάρτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζω στο ψυγείο, για να σερβιριστεί κρύα.
Για την αρωματική μου κομπόστα
Πλένω και καθαρίζω τα ροδάκινα, τα κόβω σε κυβάκια και τα σιγοβράζω μαζί με τα υλικά της για 20΄.
Σερβίρω την τάρτα με την κομποστούλα, αλλά πηγαίνει τέλεια και φουντουκάκι ή παγωτό με γεύση βανίλιας ή και σοκολάτας για υπερδόση σοκολάτας.