Του μελιού και του βουνού. Γλυκό με μέλι, κρέμα μοσχολέμονου, σταφύλια και αμύγδαλα. Desert with honey, lime cream, grapes and almonds



Και μόνο για το κεικ αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή. Ψήστε το, πάρτε μια βαθειά εισπνοή από το ψημένο με θυμαρίσιο μέλι γλυκό και θα γεμίσετε από αρώματα καραμέλας και αμύγδαλου.
Ένα ελαφρύ σιροπάκι από τσάι του βουνού και χυμό μοσχολέμονου, δίνει υγρασία, άρωμα και μία απαλή λεμονάτη γεύση.
Το γλυκό συμπληρώνει η απαλή κρέμα μοσχολέμονου, τα φρέσκα σταφύλια, τα ψημένα τραγανά αμύγδαλα και λίγη ακόμη γλύκα από το μέλι.


Για τη βάση
225γρ βούτυρο αγελάδος
200γρ θυμαρίσιο μέλι
3 αβγά
70γρ (περίπου) άψητα αμύγδαλα
275γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν (7γρ)
για το σιρόπι
τσάι του βουνού
1 κουταλάκι καρδάμωμα
100γρ νερό
χυμός ενός μοσχολέμονου (lime)
1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι
για την κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι
χυμός μισού μοσχολέμονου
για πάνω από την κρέμα
70γρ ολόκληρα αμύγδαλα
ξύσμα δύο μοσχολέμονων
200γρ περίπου σταφύλια σουλτανί


Τα αμύγδαλα
Βράζω για 2 λεπτά όλα τα αμύγδαλα, τα στραγγίζω και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζω. Τα μισά, τα οποία θα μπουν στη βάση τα ψιλοκόβω και τα υπόλοιπα τα ψήνω στο φούρνο πάνω σε ένα λαδόχαρτο στους 160ο για 15΄.



Το σιρόπι:
Βάζω να βράσει για δύο λεπτά το τσάι του βουνού με τα καρδάμωμα. Το στραγγίζω, προσθέτω το χυμό του μοσχολέμονου και το μέλι.





Η βάση:
Λιώνω το βούτυρο, προσθέτω το μέλι ανακατεύω καλά και τα αφήνω να κρυώσουν. Χρησιμοποιώ μία μεγάλη κουτάλα,ανακατεύω και προσθέτω ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι, το μπέκιν και τέλος τα αμύγδαλα. Βουτυρώνω ένα ταψί και στρώνω το χυλό. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 35΄. Βγάζω απο το φούρνο το γλυκό και του κάνω τρύπες με το μαχαίρι και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζω.









Η κρέμα.
Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος. Στύβω το μοσχολέμονο και ανακατεύω μέσα στο χυμό το μέλι και στη συνέχεια το προσθέτω στην κρέμα.



Η σύνθεση
Απλώνω την κρέμα πάνω στη βάση, πασπαλίζω την κρέμα με το ξύσμα των μοσχολέμονων, βάζω τα σταφύλια  και τα ολόκληρα αμύγδαλα. Προσθέτω δύο κουταλάκια μέλι σε όλη την επιφάνεια.