Λυθρινάκια «αγγέλοι» και ψητά λαχανικά. Fried fish and roasted vegetables



Συνεργός στο έγκλημα έγινα μαζί με τον ψαρά μου. Αυτά τα μικρούτσικα ροζ λυθρινάκια έπρεπε να κολυμπάνε στη θάλασσα, να χώνε τη μουσούδα τους στο βυθό και να τρώνε μικροόστρακα και άλλα καλά του νερού και να μεγαλώσουν όπως πρέπει .
Σσσσσσ. Το ξεχνάμε αυτό.

Τα τηγάνισα λοιπόν τα λυθρινάκια και ήταν «αγγέλοι κυρία μου αγγέλοι» όπως έλεγε και ο Νίκος Ρίζος ιδιοκτήτης κοσμικής ταβέρνας στην ταινία ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ.
Ο διάλογος είναι μεταξύ του Ρίζου και του Αυλωνίτη
-Θα φάτε?
-Και θα φάμε και θα πιούμε και θα χορέψουμε.
-Αν τρώτε ψάρι έχω λυθρίνι που μιλάει. Ανοίγεις το ψυγείο και του κουβεντιάζεις.
-Του λυθρινιού?
-Μυρίζει θάλασσα!! Θάλασσα!!
-Εμ θάλασσα θα μυρίζει κύριε μου τι θα μυρίζει…

ωχ πάνε οι ξένοιαστες βόλτες στο βυθό.Τέρμα!
για 4 συνεργούς
1 κιλό λυθρινάκια
χοντρό αλάτι
4 κουταλιές αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τα λαχανικά
2 μελιτζάνες
2 πατάτες
4 καρότα
1 κολοκύθι
3 κόκκινες πιπεριές
3 πράσινες πιπεριές
θυμάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αλατίζω τα καθαρισμένα ψαράκια και τα αφήνω να σταθούν για να τραβήξουν το αλάτι και να νοστιμίσουν.
Καθαρίζω, πλένω, κόβω σε κομματάκια όλα τα λαχανικά και τα βάζω σε μία λεκανίτσα. Πασπαλίζω τα λαχανικά με τα μπαχαρικά τους, τα ραντίζω με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύω καλά-καλά και τα στρώνω πάνω σε λαδόχαρτο. Ψήνω στους 200ο για 30΄ στις αντιστάσεις.
Αλευρώνω, τηγανίζω τα λυθρινάκια σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρω με τα ψητά λαχανικά.