Ορεκτικά τυράκια με σπόρους και άρτυμα μελιού. Delicious cheese bites with seeds and honey sauce.



Με ελάχιστα υλικά και αρωματικά, η ξινούτσικη φέτα και η απαλή μυζήθρα παντρεύονται σε μία νόστιμη μπουκιά παρέα με τους τραγανούς σπόρους και το άρτυμα μελιού. Μπορούν να συνδυαστούν με πράσινη σαλάτα, με βραστά λαχανικά, να σερβιριστούν μόνα τους και αν περισσέψουν γεμίζουν απολαυστικά τα σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο.




για 21 τυράκια
200γρ ανθότυρο
100γρ φέτα
4 κουταλιές άσπρο σουσάμι
4 κουταλιές ηλιόσπορους
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
για το άρτυμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
ξύσμα πορτοκαλιού
αποξηραμένη ρίγανη
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Ακόμη:
μερικά φυλλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
Ψήνω το σουσάμι και τους ηλιόσπορους στο φούρνο στους 160ο . Οι ηλιόσποροι θέλουν 20΄, ενώ το σουσάμι χρειάζεται 30΄ για να ροδοκοκκινίσει και να νοστιμίσει.
Ανακατεύω όλα τα υλικά για το άρτυμα.
Πατώ με ένα πιρούνι τα δύο τυριά. Τρίβω αρκετό μαύρο πιπέρι, ανακατεύω ξανά και πλάθω με τα χέρια μου στρόγγυλα μπαλάκια. Τυλίγω τα τυράκια στους σπόρους, απλώνω ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ακουμπώ απαλά και τα ραντίζω με το άρτυμα.