Μικρες σουπιες με το μελανι τους στο λαδοχαρτο με ντοματινια και θυμαρι. Little baked squids in their own ink, cherries and thyme.




Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου πολύ συχνά ερχόντουσαν στο τραπέζι όλα τα καλά της θάλασσας, χταπόδια, σουπιές, όστρακοειδή, ψάρια. Σουπιές όμως με το μελάνι τους δοκίμασα τη δεκαετία του …… ή ας αφήσουμε τις χρονολογίες καλύτερα.
Αρραβωνιασμένοι λοιπόν μας κάνουν το τραπέζι οι μέλλοντες κουμπάροι μας. Το κύριο μεζεδάκι στο τραπέζι: μικρές τηγανιτές σουπιές με το μελάνι τους.
Ήταν πολύ γλυκές και νόστιμες και από το τηγάνι αλλά κυρίως από το μελάνι.
Κάποια δόση γυρνάω προς τον μνηστήρα μου και μελλοντικό σύζυγό μου για να του μιλήσω και τι να δω?
 τα δόντια του ήταν μαύρα από τη μελάνη.
Τι να κάνω να γελάσω? να το κρύψω?  δεν ήξερα τι να κάνω, με απόγνωση κοιτάω τους συνδαιτημόνες μου, για να απολογηθώ κάπως, με κάποιο χιούμορ, αλλά αυτοί ήταν σε χειρότερη κατάσταση.
Έτσι χαλαρώσαμε, γελάσαμε και η σχέση μας κρατάει χρόνια.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει το μελάνι της σουπιάς χάνετε! Ή καλύτερα κάντε τις τραπέζι για να φάτε καλά αλλά και για να διασκεδάσετε.

ορεκτικό για 3 άτομα
½ κιλό ντοματίνια Κρήτης                                                                        
250γρ φρέσκα και μόνο φρέσκα όχι κατεψυγμένα, σουπιεδάκια με το μελάνι τους
φρέσκα κλωναράκια θυμαριού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι,
μίγμα τριών πιπεριών


Καθαρίζω τα σουπιεδάκια από το ματάκι και τα εντεράκια. Προσπαθώ να αφήσω το σακουλάκι με το μελάνι και τα πλένω προσεκτικά.
Πλένω, κόβω στη μέση τα ντοματίνια, τα αλατίζω και τα πασπαλίζω με ελαιόλαδο και αρκετό θυμάρι.
Ντύνω με λαδόχαρτο ένα ταψί και αραδιάζω τα ντοματίνια γύρω γύρω. Διπλώνω δύο κομμάτια λαδόχαρτου και στο κέντρο τους βάζω τα σουπιεδάκια με ελαιόλαδο, θυμάρι και χοντροτριμμένα πιπέρια.
Ψήνω τα ντοματίνια με τα σουπιεδάκια στους 200ο για 30΄.