ΓΟΦΑΡΙ ΨΗΤΟ, ΑΛΟΙΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟΥ, ΚΑΠΠΑΡΗ, ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ. Grilled blue fish, raw soft roes sauce, capper, purslane and cherry tomatoes.

και λίγη κάππαρη για την .όρεξη, που με αυτή τη ζέστη μας κόβεται (λέμε τώρα)






Για δύο άτομα
1 γοφάρι 700-800γρ              
1 ματσάκι άγριας γλιστρίδας
2 κουταλιές κουμπάκια κάππαρης τουρσί
6-7 ντοματίνια
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
2 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αλατίζω το καθαρισμένο ψάρι και αφήνω τα χαβιαράκια του μέσα στην κοιλιά του. Ο ψητάς του σπιτιού ανάβει μία ωραία φωτιά και αφού καρβουνιάσουν τα ξύλα ακουμπώ προσεκτικά το ψάρι πάνω στη σχάρα και το αφήνω να ψηθεί. Γυρνάω το ψάρι και από την άλλη πλευρά, προσέχοντας να μη βγουν από την κοιλιά τα χαβιάρια.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις πλένω, τις κόβω σε μπαστουνάκια (για να γίνουν πιο γρήγορα), τις αλατίζω, τις πασπαλίζω με μαύρο πιπέρι, τις ραντίζω με μία κουταλιά από το ελαιόλαδο, τις ανακατεύω καλά καλά και τις απλώνω πάνω σε ένα λαδόχαρτο μέσα στο ταψί. Ψήνω τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20΄.
Καθαρίζω τη γλιστρίδα από τα κοτσάνια της και κρατώ μόνο τα φύλλα. Πλένω καλά τα φύλλα της γλιστρίδας και τα ντοματίνια. Ξεπλένω την κάππαρη από την αλμύρα της και τη στραγγίζω. Ξύνω το λεμόνι και το στύβω. Κόβω τα ντοματίνια σε φετούλες.
Αφαιρώ από το ψημένο ψάρι τα χαβιάρια. Καθαρίζω το ψάρι από τα αγκάθια του και το χωρίζω σε μικρές μπουκιές.
Αλέθω στον πολυκόφτη, τα χαβιάρια, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύω τις μπουκιές του ψαριού με την αλοιφή, τα ντοματίνια και τα φυλλαράκια της γλιστρίδας.
Σερβίρω με τα μπαστουνάκια της ψητής πατάτας.