ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΚΑΣΕΡΙ, ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ. PIZZA WITH ANEVATO CREAM CHEESE, KASERI, FRESH FIGS, FRESH ORIGANO AND HONEY.




Προτιμώ μια κρατσανιστή ζεστή πίτα αντί για πίτσα, πολύ περίεργο για μένα που τρελαίνομαι για καλά τυριά και αλλαντικά. Για αυτή την πίτσα όμως δε θα πρόβαλλα καμία αντίσταση. Υπέροχα ελληνικά τυριά, σύκα με μία φθινοπωρινή διακριτική γλυκύτητα, αρωματικό μέλι και η δυνατή γεύση της ρίγανης.
Εύγευστη, κομψή πίτσα για ένα φθινοπωρινό κάλεσμα στο σπίτι για όσο ακόμα ωριμάζουν τα τελευταία σύκα στα δέντρα. Με ταιριαστή τη γλύκα και το άρωμα του μελιού. Εξάλλου είναι μέσα στη γαστρονομική μας παράδοση ο συνδυασμός του μελιού με τυριά. Κρητική γραβιέρα με μέλι, φέτα με σουσάμι και μέλι είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό
Ιδού λοιπόν η συνταγή:






Η καλή μας η Τζάκυ, υπάκουη, ούτε που πλησίασε ενώ φωτογράφιζα. Βεβαίως και την αντάμειψα με λιχουδιά με γεύση μπέικον.
Για 4 ατομικές πίτσες

για τη ζύμη
250γρ μαλακό αλεύρι + 2 κουταλιές για την εκτέλεση
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
κάτι λιγότερο από ¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
για τη γέμιση
100γρ ανεβατό, το ωραίο τυρί κρέμα από τα Γρεβενά
200γρ κασέρι, από την ίδια περιοχή
4 φρέσκα σύκα, υπολογίζω ένα μικρό σύκο για κάθε πίτσα
για το σερβίρισμα:
λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
2 κουταλιές εξαιρετικό ελληνικό ανθόμελο

Όταν βιάζομαι προσπαθώ να ανακατέψω το αλεύρι μέσα στο ίδιο μπολ που το ζυγίζω.
Βάζω τη μαγιά μέσα στο αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Σπρώχνω με το κουτάλι το αλεύρι και προσθέτω και το αλάτι και τέλος το νερό. Ανακατεύω όσο μπορώ το μίγμα με το κουτάλι, και στη συνέχεια πασπαλίζω τον πάγκο και ζυμώνω το μίγμα. Αλευρώνω λίγο τα χέρια μου για να μη κολλάει η ζύμη, τη ζυγίζω και τη χωρίζω σε 4 ίσα κομμάτια. Αλευρώνω ένα πιάτο, ακουμπώ τα κομμάτια, τα σκεπάζω με σακούλα και με μία πετσέτα και τα αφήνω να φουσκώσουν για 30΄ μέχρι να διπλασιαστούν.
Ενώ αναστατώνεται η ζύμη (τον όρο ξεκουράζεται που χρησιμοποιούμε, δε νομίζω ότι είναι και ο πιο σωστός) ετοιμάζω τη γέμιση.
Κόβω το κασέρι σε κομματάκια, τα προσθέτω στον πολυκόφτη, τα αλέθω, προσθέτω και το ανεβατό και τα αλέθω ξανά.
Ανοίγω με τα χέρια μου τις μπάλες της ζύμης σε μικρά φύλλα στο μέγεθος του χεριού μου. Προσπαθώ να έχουν λεπτό κεντρικό μέρος και γύρω γύρω τα ανασηκώνω με τα χέρια μου για να μη μου χυθεί η γέμιση προς τα έξω.
Απλώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί, ακουμπώ τα φύλλα, τα λαδώνω και τα γεμίζω με τη γέμιση. Κόβω τα σύκα σε 4 κομμάτια και τα χώνω μέσα στη γέμιση. Ραντίζω με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 20΄. Αφήνω τις πίτσες άλλα 5 λεπτά μέσα στο φούρνο.
Βγάζω τις πίτσες και έτσι όπως είναι ζεστές, τις πασπαλίζω με τα φυλλαράκια της ρίγανης, τα οποία ζεσταίνονται και αυτά και αφήνουν το δικό τους άρωμα.
Τέλος περιχύνω τις πίτσες με το αρωματικό και γευστικό ανθόμελο. 













Η γέμιση: 









Εν τω μεταξύ τα 3-5 Πηγάδια αγρίεψαν. Πάει το καλό φως για τη φωτογράφιση.










τώρα θα σου φέρω να φας και εσύ καλή μου!!