ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ. ΕΝΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ. BON FILET WITH CABBAGE, AROMATICS, FETA AND THE GORGEOUS WINE FROM XINOMAVRO VARIETY. SPICY AND FAST COOKING.

Η σημασία των μπαχαρικών και των αρωματικών για έναν ασυνήθιστο αλλά επιτυχημένο συνδυασμό. Λάχανο με πολλά αρωματικά συνδυασμένο με ένα καλό τρυφερό κομμάτι μοσχαριού που αξίζει τα λεφτά του γιατί μας χαρίζει το χρόνο που χρειαζόμαστε αλλά και την απαλή γεύση του.
Κίμινο, κουρκουμάς, σουμάκι, μέντα και φυσικά το υπέροχο ξινόμαυρο δίνουν την πικάντικη νότα και ντύνουν νόστιμα το καλό κρέας.



Για δύο πεινασμένους που βιάζονται και δε θέλουν να φάνε υδατάνθρακες και επίσης βασανίζουν και το σκύλο τους:
300-400γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
300γρ λάχανο
50γρ φέτα
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κρασί από την ποικιλία του ξινόμαυρου
λίγα φρέσκα φυλλαράκια μέντας
1 κουταλάκι κίμινο
1 κουταλάκι κουρκουμά
½ κουταλάκι σουμάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι


Σκουπίζω καλά καλά τα φιλέτα με ένα χαρτί για να είναι τελείως στεγνά και τα αλατίζω. Βάζω στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο ½ κουταλάκι από τον κουρκουμά και το κίμινο τρίβω μαύρο πιπέρι και τα θερμαίνω για ένα δύο λεπτά. Προσθέτω τα φιλέτα και τα μαγειρεύω για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σβήνω με το μισό κρασί και αφήνω τα κρέατα μέσα στο κρασί για άλλα 2 λεπτά. Βγάζω τα φιλέτα από το τηγάνι και τα σκεπάζω αμέσως με ένα αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστά. Με αυτούς τους χρόνους δε στεγνώνουν και μένουν ζουμερά και τρυφερά.

Καθαρίζω, πλένω και χοντροκόβω το κρεμμύδι και το λάχανο. Βάζω να μαγειρευτεί το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι που μαγείρεψα τα κρέατα, προσθέτω ελαιόλαδο, αλάτι, ανακατεύω για δύο λεπτά και βάζω και το λάχανο. Προσθέτω το υπόλοιπο κίμινο και κουρκουμά, το σουμάκι, ψιλοκομμένα τα φύλλα της μέντας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6΄. Χρειάζομαι ακόμη ½ ποτήρι νερό για να μαλακώσει το λάχανο και να τρώγεται ευχάριστα. Κλείνω τη θερμοκρασία μόλις δω ότι το λάχανο έχει απορροφήσει τα ζουμάκια του και προσθέτω χοντροτριμμένη τη φέτα.