ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ – ΡΟΔΙ. MANDARINE AND POMEGRANATE PASTRY CREAM.



20 μέρες για τα Χριστούγεννα.
Για ένα ελαφρύ κέρασμα στο σπίτι με τα αρωματικά μανταρίνια της εποχής.





για 15-20 σφηνάκια ανάλογα με το μέγεθος

Για την κρέμα
ξύσμα τριών μανταρινιών
500ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο
10 μπισκότα της προτίμησης σας, εγώ έβαλα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
σπόροι από μισό ρόδι
2 μανταρίνια φρέσκα

Πλαστικά ή γυάλινα σφηνάκια


Η κρέμα:  Χτυπάω σε ένα μπόλ το αβγό. Ξύνω τα μανταρίνια μέσα στην κατσαρόλα. Βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί καλά, προσθέτω το αβγό και κοσκινίζοντας προσθέτω και το αλεύρι. Σιγοβράζω και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω το βούτυρο και την καλύπτω με μία μεμβράνη. Βάζω λίγα παγάκια με 1 ποτήρι νερό μέσα σε ένα ταψί και βάζω επάνω την κατσαρόλα για να κρυώσει άμεσα η κρέμα.
Βάζω στο κάθε σφηνάκι ένα-δύο κομματάκια μπισκότου και μοιράζω από πάνω την κρέμα.

Στολίζω με τα ρόδια και με μία φέτα μανταρίνι.