ΨΗΜΕΝΟΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ. SPICY ROASTED NUTS WITH AROMATICS.

21 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Για τα σπιτικά λικέρ, αλλά και για μία ωραία μπύρα ελληνικής προέλευσης.
Βρέχονται με ελαιόλαδο και ψήνονται με θυμάρι, σατουρέγια, δίκταμο, σουμάκι και φυσικά με λίγο αλάτι.
Χρειαζόμαστε ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς όπως:  Σύνολο περίπου 600-700γρ από
καρύδια,
κάσιους
φυστίκια
αμύγδαλα με τη φλούδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο + 3 κουταλιές νερό
1 κουταλάκι σουμάκι
1 κουταλάκι αλάτι
λαδόχαρτο για το ψήσιμο



Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο  στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Πλένω τα αρωματικά και τα ψιλοκόβω.
Βρέχω τους καρπούς με το ελαιόλαδο και το νερό και τα πασπαλίζω με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.

Ψήνω για 20΄περίπου. Προσέχω να μη μου καούν ιδίως τα καρύδια και τα κάσιους.