ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. TRUFFLES WITH DARK AND WHITE CHOCOALATE AND THE TASTE OF VASILOPITA.

12 μέρες για τα Χριστούγεννα
Οι τρούφες είναι παραλλαγή από συνταγή της Nigella Lawson, ένα από τα λίγα επώνυμα τηλεπρόσωπα που εκτιμώ. Οι περιγραφές της, οι παρομοιώσεις της  είναι τόσο απολαυστικές που ανυπομονείς για την επόμενη εκπομπή. Η ευκολία και η απλότητα χαρακτηρίζουν τις συνταγές της, σχεδόν ταυτίζεσαι μαζί της: αν μπορεί η Nigella τότε και εγώ μπορώ.. Οι συνεντεύξεις της από την άλλη μεριά, αποκαλύπτουν πίσω από τη χαριτωμένη και αφελή κάποιες φορές εικόνα της, έναν άνθρωπο πνευματώδη, καλλιεργημένο με χιούμορ.  
Για 12 περίπου μικρές τρούφες
150γρ βασιλόπιτα κατά προτίμηση μπαγιάτικη
300γρ σκούρη σοκολάτα
100ml γλυκό κρασί vinsanto
2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές κακάο
100γρ άσπρη σοκολάτα
αποξηραμένο περγαμόντο και φράουλα για διακόσμηση
Μουσκεύω τις σταφίδες από το προηγούμενο βράδυ μέσα στο κρασί. Στραγγίζω τις σταφίδες και τις ψιλοκόβω. Μουσκεύω το τσουρέκι στο κρασί, προσθέτω τις σταφίδες, το κακάο το μέλι και τα ανακατεύω καλά καλά για να πάρω ένα ομοιόμορφο μίγμα και στη συνέχεια λιώνω τη σοκολάτα και την ενσωματώνω στο μίγμα. Προσέχω να μη γίνει σκληρό και να μπορεί να πλάθεται. Αν δεν πλάθεται θα πρέπει να το αραιώσω με λίγο γάλα.
Σχηματίζω ομοιόμορφα μπαλάκια, λιώνω την άσπρη σοκολάτα και καλύπτω από πάνω τις τρούφες. Στολίζω με τα αποξηραμένα φρούτα.