ΤΑΡΑΜΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ. COD ROE SALAD WITH LEMON


Όπως κάθε χρόνο αναζήτησα και εγώ ευλαβικά λευκό ταραμοπολτό και τον άλεσα με μπόλικο λεμόνι και καλό ελαιόλαδο. Η συνταγή είναι εύκολη, απλά θέλει λίγο σεβασμό στις ποσότητες. Και φυσικά όταν πρόκειται για συνταγές που κάνω για πρώτη φορά ξεκινάω πάντα με μία μικρή ποσότητα. Δε θα πάρω 200γρ ταραμοπολτό, θα επιμείνω στα 50γρ που είναι μία ικανή ποσότητα για να δοκιμάσεις τη συνταγή. Επίσης θα συμβούλευα να μη βάλετε κρεμμύδι και αν βάλετε βάλτε πολύ λίγο, το ¼ από ένα μέτριο κρεμμύδι φτάνει και περισσεύει.
Καλή Καθαρή Δευτέρα

Τα υλικά για 11/2 φλιτζάνι ταραμά: 

50γρ άσπρο ταραμοπολτό
80γρ ελαιόλαδο
3 φέτες άσπρο ψωμί χωρίς κόρα (περίπου 80γρ) το άσπρο θα δώσει και ωραίο άσπρο χρώμα
ξύσμα ενός λεμονιού
χυμός μισού λεμονιού
3 κλαδάκια τσάι του βουνού + 1 φλιτζάνι νερό για το βράσιμό τους.

Αρχίζω από το ρόφημα. Βάζω το νερό να βράσει και πριν αρχίσει να κοχλάζει, κλείνω τη θερμοκρασία, προσθέτω τα κλαδάκια και το αφήνω για 6-7΄.
Στραγγίζω το ρόφημα και το αφήνω να χλιαρύνει.
Αλέθω τον ταραμοπολτό στον πολυκόφτη μαζί με το ξύσμα και το χυμό.
Μουσκεύω το ψωμί στο ρόφημα, αν έχει πολλά υγρά το στραγγίζω. Προσθέτω στον πολυκόφτη το ψωμί και σε 3 δόσεις και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζω, αν είναι αλμυρό προσθέτω λίγο μουσκεμένο ψωμί και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτω λίγο νερό αν το μίγμα είναι αρκετά σφιχτό.
Αυτό ήταν! Δύσκολο?