Λιστα Συνταγων

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ 
Αγκινάρες στο φούρνο με τυριά, μανιτάρια και κρέμα μπεσαμέλ. 
Αρνάκι γεμιστό με συκωταριά, ρύζι και κεφαλογραβιέρα.
Βεροιώτικος Φασουλοταβάς με σαλάτα σέλινου-λιναρόσπορου: τα επίσημα φασόλια. 

Γίγαντες από την Ελλάδα με γλυκοπατάτες και κανθαρέλλες. Από το παζάρι της Βρέμης.
Ζυμαρικά μεθυσμένα από το ξινόμαυρο.  
Ζυμαρικά ολικής με σάλτσα λαχανικών και ξινόγαλο.
Ζυμαρικά φούρνου με κιμά και κρέμα γιαουρτιού. 
Ζυμαρικά στο φούρνο με χόντρο, λαχανικά και κρητικά τυριά. Τα τελευταία μαγειρέματα στην Κρητική γη. 
Καλοκαιρινά ζυμαρικά με κάππαρη. 
Κανελόνια με κρέμα μπεσαμέλ. 
Κεφτεδάκια με βρώμη, ελαφρύ πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού. 
Κινόα με λαχανικά και άρωμα αστεροειδούς γλυκάνισου για τα ψητά μοσχαρίσια μπιφτέκια
Κόκκινα ζυμαρικά με κατίκι και φασκόμηλο.  
Κολοκυθάκια α-γεμιστά. 
Κολοκυθάκια γεμιστά μαγειρεμένα με αφέψημα τσάι του βουνού. 
Κολοκυθόσουπα βελουτέ. 
Κοτόπουλο με κρέμα κρίταμου.
Kοτόπουλο στο φούρνο με κρούστα κρέμα πατάτα-καρότο. 
Κουνουπίδι με λαχανικά και μαγικό ξινόμαυρο.
Κριθαφάκι. 

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΔΑΦΝΑΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.

Λάχανο με πλιγούρι, βραστό κοτόπουλο και κρέμα ζωχού, τυλιγμένα στο απαλό άρωμα του μαραθόσπορου.
Λάχανο ρολά. Ένα ελαφρύ ευρωπαϊκό πιάτο.
Λαχανόρυζο με κιμά, κάστανα και δροσερή αλοιφή. 
Λαχανόρυζο με κιμά, γραβιέρα και μαγικό μαραθόσπορο.
Λουκάνικα με κολοκύθα και μανιτάρια, το μαγειρευτό του καζανιού. Μελιτζανότουρτα και γλυκόξινα ντοματίνια του βουνού.
Μελένια κότσια με κόκκινο πουρέ.
Με τα τελευταία χειμωνιάτικα: Κουνουπίδι, καρότα, λάχανο φουρνιστά με πολλά μπαχαρικά και κοτόπουλο και μία δροσερή σαλτσούλα γιαουρτιού. 
Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και μελισσόχορτο
Μοσχαράκι λεμονάτο με φρέσκο αρακά και μελισσόχορτο.
Μοσχάρι με καλοκαιρινά φρούτα. 
Μοσχάρι με μελιτζάνες στο φούρνο. Τα κλασσικά ελληνικά.
Μοσχάρι με σάλτσα ξινομυζήθρας-πιπερόριζας. Μαγειρέματα στην Κρήτη συνέχεια.  
Μοσχαρίσιο φιλέτο με πικάντικο καφτερό πουρέ καρότου και σάλτσα ξινόμαυρου.  
Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σουβλάκια και πράσα ατμού. Όλα αρωματισμένα με δίκταμο. 
Μουσακάς με γέμιση βραστού κοτόπουλου.  
Μπιφτέκια κοτόπουλου με μελισσόχορτο και πράσινη αρωματική σάλτσα με μαραθόσπορο.
Μπιφτέκια μήλου με κρέπες κουνουπιδιού και σάλτσα μουστάρδας-μελιού. 

Μπιφτέκια φασολιών με σαλάτα καλαμποκιού.
Μπον φιλέ και γλυκοπατάτες από την Νάξο. Μαγείρεμα στη Σαντορίνη  
Νόστιμα ζυμαρικά χωρίς τυρί
Ντομάτες γεμιστές, από τις λαϊκές του κόσμου.
Ξινούτσικα αρωματικά ρεβίθια, με γάλα καρύδας. 
Ξινούτσικα ρεβίθια, χορτοφαγική παραλλαγή με γάλα καρύδας και μάραθο.  
Ομελέτα με λαχανικά και φρέσκα κρίταμα.
Πατάτες στο φούρνο με κιμά και χόρτα.
Πικάντικες ροδέλες μοσχαριού και Σαντορινιά φάβα.

Πιπεριές κόκκινες γεμιστές με μανιτάρια της λαϊκής μου και Αμανίτη Καισαρικό του Μουσείου Μετεώρων. 
Πρασοσέλινο κρέμα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό. Γεύμα με φίλες.
Πρασοσέληνο με καπνιστή μπριζόλα, κουσκουσάκι και μελισσόχορτο
Ρεβίθια με σάλτσα λαχανικών, χουρμάδες και κουκουνάρια, η Μεσόγειος παίρνει γεύση από τη Μέση Ανατoλή αλλά και την Ευρώπη .

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και μυζήθρα. 
Ρεβιθοκεφτέδες. Φαλάφελ, με σπιτική αραβική πίτα και λεμονάτη σάλτσα ταχινιού.  
Ροδέλες κολοκύθας γεμιστές με μοσχάρι και λαχανικά και η ρώσικη φάρμα.
Ρολό-γύρος χοιρινού και κοτόπουλου. 
Ρυζάκι με κολοκυθάκια γλυστρίδα και τζίντζερ. 
Σούπα κρέμα λαχανικών με σουσάμι, καρύδια και μπουκίτσες ψωμιού ραντισμένες με ξινόμαυρο. 
Συκώτι με τσάπουρνα και πουρέ πατάτας. 
Τα κεφτεδάκια της Σοφίας Λώρεν, μία διεθνής συνταγή. Το φαγητό στο διεθνές Βερολίνο.
Τα κλασσικά: Σπανακόρυζο με αβγά και σουμάκι.
Φάβα Σαντορίνης με μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου.
Φακές σαλάτα.
Φασόλια με κρίταμα, ψητά ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί .  

Φασόλια στο φούρνο με λαχανικά και μαριναρισμένα στο ξινόμαυρο ψωμάκια. 
Φουρνιστά κεφτεδάκια με ρύζι σε ρόφημα δίκταμου.
Χάντρες λαδερές και αρωματικές με αλοιφή φέτας-ηλιόσπορου.
Χάντρες του φθινοπώρου με κιμά και μυρώνια.
Χοιρινό καρεδάκι με ξινόμηλα και φασκόμηλο. 
Χορτόσουπα με κρέμα στο παγωμένο Delmehorst. Μαγειρέματα στη Γερμανία. 
Ψητά λαχανικά με αίσθηση μουσακά.

Άγριες αγκινάρες με λαχανικά και γαριδούλες. Από τη λαϊκή της Ιεράπετρας.

Ασκόλυμπροι με σουπιές και καλαμάρι. Μαγειρέματα στην Κρήτη συνέχεια. Βραβείο στο διαγωνισμό: Ξαναμαγειρέψτε την παράδοση Σουπιές με κρεμμυδάκι, σάλτσα αγριοτριαντάφυλλου και ριζόπιτες.

ΓΑΒΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΤΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Γαλέος λεμονάτος με χούμους από χάντρες .
Καλαμαράκια με ριζάκι και σύβραση κρεμμύδι-πράσινη ελιά-καρύδι-μαστίχα.
Ένα καλοκαιρινό τραπέζι.Ζυμαρικά με καλαμαράκια και σάλτσα λιαστής ντομάτας-κρόκου.
Κεφαλόπουλο με σαλάτα από αμπελοφάσουλα και καρδαμίδες.Μαγείρεμα στη Σαντορίνη. 
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ.
Κυδώνια με κόκκινη πιπεριά και μάραθο. Αλιευμένα από τον Άγιο. Μαγειρέματα στην Κρήτη συνέχεια. 
Λαβράκι φιλέτο στα κάρβουνα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς-γαριδούλας και άρωμα μαστίχας
Λαβράκι ψητό με αρωματικό λαδολέμονο και γλιστρίδα, ψαρολατρεία. 
Λεμονάτη σούπα χελιδονόψαρου και ψαρομπιφτεκάκια με άσπρη σάλτσα.
Λούτσος με σπανάκια και πλιγούρι .
Λούτσοι με ψητά λαχανικά και ζουμάκια εσπεριδοειδών, σετσουάν, τζίντζερ, φρέσκια ρίγανη. 
Λυθρινάκια «αγγέλοι» και ψητά λαχανικά.
Μαγιάτικο με πατατοσαλάτα και ελιδάκια, μαγειρέματα στην Κρήτη!! 
Μαρινάτος γάβρος
Μελανούρι ψητό με δίκταμο, φρέσκια ρίγανη και σάλτσα γάμπαρης και κάππαρης.   
Μουσμούλια στη σχάρα με ρυζάκι και λεμονάτη αλοιφή ελιάς.
Μπακαλιάρος με κρούστα καρυδάτης σκορδαλιάς σε ψητά φορμάκια.
Μπάμιες στο φούρνο με γαριδούλες. 
Μπαρμπούνι στο φούρνο με μικρά κολοκυθάκια. Ψαρολατρεία στην Κρήτη!
Μπιφτεκάκια από καλαμαράκια, πυργάκια πατάτας, με σάλτσα μελιού-μουστάρδας. 
Μυδοπίλαφο της Θεσσαλονίκης. Τα κλασσικά ελληνικά.
Μυξινάρια με τη βούλα! Το κοπαδιάρικο ψάρι της ελληνικής θάλασσας. 
Μυλοκόπι ρολό στον ατμό με τσάι του βουνού και λαχανικά φούρνου σε ρόφημα αρωματικών. 
Ξιφίας με αλοιφή καπνιστής μελιτζάνας και ψητά λαχανικά
Ξιφίας σε ψητά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μελισσόχορτο και συνοδευτική σαλάτα κόκκινου λάχανου.
Ο δικός μου μπακαλιάρος πλακί, μαγειρέματα Σαντορίνης συνέχεια

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΕΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.

Πικάντικη πεσχανδρίτσα με σούπα κρέμα.
Σαρδέλες επίσημες: Ζευγαράκια με λαχανικά και λεμονάτη πατατοσαλάτα με κάππαρη
Σαρδέλες με κρίταμα και ντομάτα. Ψαρολατρεία στην Καλλικράτεια.
Σπανάκι με σουπιές και φρέσκο φασκόμηλο. 
Στιφάδο τόνου και πατάτας με τα αρώματα του φασκόμηλου και του αγριοτριαντάφυλλου
Τα γεμιστά λαμπρά κοκκάλια. 
Λυθρινάκια «αγγέλοι» και ψητά λαχανικά.
Τόνος στο φούρνο με κρεμμύδια του βουνού.
Τονάκι στο τηγάνι! Ψαρολατρεια! 
Τοπάνια στο φούρνο με παμίδι, πατάτες, κρεμμύδια και φρέσκια ρίγανη.
Χταπόδι με σάλτσα αγριοτριαντάφυλλου και σαντορινιά φάβα.
Χταπόδι με σάλτσα, το Καλλικρατειανό γαλακτομπούρεκο.

Ψάρι κουκουλωτό με αρωματική πράσινη μαγιονέζα.
Ψάρι με φινόκιο, γάλα καρύδας, lime και μάραθο.  


ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ?

ΓΟΦΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ. AUBERGINES IMAM BAILDI

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ.

ΠΙΛΑΦΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ.


ΓΕΥΜΑΤΙΖΩ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Θεσσαλονίκη special edition, #aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards, Χοιρινό με πρασοσέληνο μέσα σε πεϊνερλί, ορεκτική ροζ τουρτίσα με τυροκαφτερή και κρέπες, κουλουρίνια γεμιστά με φέτα, κρέμα τρίγωνου με φουντούκια και σοκολάτα.
Ψάρι με άνηθο, χαβιαράκια και ρόζ πατατοσαλάτα,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards. Επιστρέφουμε σιγά σιγά από εκεί που ξεκινήσαμε: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Λέρος: #aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards , Φωλιές ρυζιού με γαριδούλες, Μπαλάκια μυζήθρας με άρτυμα πετιμεζιού, Πουγκάκια γιορτινά.
Σητεία,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards , Ξινόχονδρος στο φούρνο με σαλτσούλα λαχανικών,Σαρικόπιτες με ξινομυζήθρα, Σαν σταφιδωτά.
Καλαμάτα:#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards Ψάρι με σάλτσα τσιλαδιάς, Ελαιοψωμάκια, Κέρασμα με τα αρώματα της συκομαϊδας.
Λήμνος, ,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards, Φωλιές χυλοπίτας με κοτόπουλο, κλίκια με καλαθάκι Λήμνου, τα ιστορικά βενιζελικά.
Σαντορίνη ,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards, Ζυμαρικά με φάβα canina caldera, ζαφοριστά ψωμάκια, κουφέτο Σαντορίνης.
Ιωάννινα ,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards, κρέατα στη γάστρα, κιτσόπιτα, μικρές γαλατόπιτες.
Κάλυμνος,#aegeanairlines, #vgfoodblogawards, #vimagourmetfoodblogawards Κροκέτα χταποδιού, σαλάτα μιρμιζέλι και βραχάκι με γλυκό του κουταλιού.

                                        ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου. Τα γιορτινά τυροψωμάκια.
Γλυκόξινα μπαστουνάκια κολοκυθιού με κρίταμα, κάππαρη και μελισσόχορτο. 

Tο βράσιμο του τσίπουρου και οι μεζέδες.
To βράσιμο του τσίπουρου και η ρώσικη.
Καππαρόφυλλα με ντοματίνια, χλωρό τυρί και παξιμάδι
Καππαροσαλάτα από τη Σίφνο.
Κινόα με ψητά πλευρώτους μαριναρισμένα σε ρόφημα δίκταμου.
Κολοκυθολουλουδα γεμιστά με φετα: Ελληνικότατο καλοκαιρινό ορεκτικό για τσίπουρο και μπύρα. 
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ.
Κρέμα αλοιφή κρίταμου.
Κροκέτες πατάτας καρότου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.
Μαγειρευτό σεληνόριζας και καλαμποκιού. Μαγείρεμα στη Σαντορίνη

Μαντζάκια, ορεκτικό από την παράδοση.
Μαρινάτος γάβρος
Μπλίνις με κρέμα τυριού και καπνιστό σολωμό για τον λευκό ξηρό ελληνικό αφρώδη οίνο, με χυμό ροδιού, της Πρωτοχρονιάς.
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ, Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΜΙΝΟ.
Ντολμαδάκια με καπνιστή πέστροφα αρωματισμένα με ρόφημα μαραθόσπορου.  
Ομελέτα με λαχανικά και φρέσκα κρίταμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. 

Πυργάκια πατάτας.

Ροζ βότκα με σιρόπι κράνου και τυρομπουκιές από το παρελθόν.
Ροζ τεκίλα και ψητές μπουκιές κολοκύθας.
 

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ. 

Σκορδομπουκίτσα καπνιστή.
Τάρτες λαχανικών, τα παιδιά και το κύμινο.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ. 

Τουρτίτσα με πέστροφα και κόκκινη πιπεριά.
Τυράκι τυλιχτό στο αμπελόφυλλο

Φασουλονταβάς στα άστρα.
Φωλιές ρυζιού με κρόκο.
Ψητά μπιφτεκάκια με παντζάρι, κολοκύθι και κουκουνάρια.

                           ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Γκαβόψαρα.
Γκαϊκανάς: Ορεκτικό από τα μονοπάτια της γαστρονομικής παράδοσης.

Καππαροσαλάτα από τη Σίφνο.
Κεφτεδάκια με ρόζ σάλτσα και αρωματισμένες μπουκιές κολοκύθας, από την παραδοσιακή συνταγή της Νάουσας: Κεφτέδες στην άλμη.
Μαντζάκια, ορεκτικό από την παράδοση.
 
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ, Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΜΙΝΟ.
Πέτουρα με σάλτσα λουκάνικου λιαστής ντομάτας.                                        
ΣΑΛΑΤΑ 
Αλμύρα βραστή με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας. 
Αμπελοφάσουλα με πιπεριά Φλωρίνης και σουμάκι.
Γλυστρίδα, παμίδι, καρύδι και πικάντικο κρεμμύδι.
Καππαρόφυλλα με ντοματίνια, χλωρό τυρί και παξιμάδι. 
ΚΑΡΟΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΑΡΑΧΙΔΕΣ.
Κατσούνι σαλάτα με αβοκάδο και καλαμπόκι.
Κατσούνι σαλάτα με λευκό ταραμά και πράσινες σπαστές ελιές.
Λαχανίδα με δροσερή σάλτσα κρίταμου. Η σάλτσα που πάει με όλες τις πράσινες και βραστές σαλάτες.

Πράσινη σαλάτα με παστράμι και μέλι ελάτης.
Σαλάτα βλίτα με καρπούζι.
Σαλάτα με σπαράγγια, σπανάκια, σέλινα και αλοιφή ελιάς-φουντουκιού, τα φρέσκα της Άνοιξης.
Σαλάτα παντζαριού-κρίταμου και κατσικίσιου τυριού. 

Σαλάτες από τα παζάρια της Γερμανίας. Μαγειρέματα στη Γερμανία, καρότα και πράσα,λάχανο, ρομανέσκο. 
Σαλάτες με τα νόστιμα της Κρήτης. Αμπελοφάσουλα σαλάτα με φρέσκα και τρυφερά λαχανικά. 
Σαλάτες με τα καλά της Κρήτης. Αβοκάδο, ντοματίνια και ξύγαλο.

ΤΑΡΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝΟ.

Τούρτα λαχανικών-ψωμιού με αλοιφή φέτας.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΑ

Αβγόπιτα της τυρινής.
 
Η ελληνική σπανακοτυρόπιτα.
Κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο, αρωματισμένη με μαστίχα και πιπέρι σετσουάν.
Κολοκυθόπιτα με μάραθο και σπιτικό φύλλο με ελαιόλαδο.
Κυριακάτικη τυρόπιτα λίγο πιο γιορτινή.
Μελιτζανόπιτα με γέμιση καπνιστής μελιτζάνας και σπιτικό φύλλο

Πίτα με αφράτο φύλλο και γέμιση σπανάκι κολοκύθι άνιθο τραχανά
Πίτα με κολοκύθα και γραβιέρα. 
Πίτα με ξινομυζήθρα και μάραθο, ζυμώματα στην Ιεράπετρα.
Πίτα σαν μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, με κρέμα μυζήθρας και πιπέρι Σετσουάν.
Πιτούλα ρολό με βλίτα και γλυκό μανούρι. 
Πρασοκρεατόπιτα, από τα μονοπάτια της γαστρονομικής παράδοσης.
Σαρακοστιανή πιτούλα με χόρτα και ελαιόλαδο.
Τυρόπιτα με μάραθο. Zυμώματα στη Σαντορίνη.
Χορτόπιτα με φέτα. Ζυμώματα στη Σαντορίνη.

ΠΡΩΙΝΟ 
Κέικ με βραστό κοτόπουλο γραβιέρα Νάξου και ηλιόσπορους. 
Μελιτζανοπιτάκια με ζύμη κουρού. 
Μία ζύμη δύο πρωϊνά: αλμυρά και γλυκά πιτάκια.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό

TAXINI ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. 

Ψωμάκια γεμιστά με ελιές, κασέρι, λιναρόσπορο.
ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ 
Aλμυρή τούρτα κρέπας με γέμιση κοτόπουλου.  

ΤΑΡΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝΟ.

Τούρτα λαχανικών-ψωμιού με αλοιφή φέτας.
Τούρτα τυροκαφτερής.
Τουρτίτσα με πέστροφα και κόκκινη πιπεριά

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ. 

                         
25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Μπακαλιάρος με κρούστα καρυδάτης σκορδαλιάς σε ψητά φορμάκια.   

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ. 

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ. 

     

ΑΠΟΚΡΙΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.                                                   
ΠΑΣΧΑ 
Φραουλένια τούρτα με κρέμα. Γλυκό για το Πάσχα με τις ακαταμάχητες φρέσκες φράουλες.
Πασχαλινά διπλά μπισκότα βουτύρου.
Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και αμυγδαλάκι
Τσουρέκια.                                                  
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ.Μπλίνις με κρέμα τυριού και καπνιστό σολωμό για τον λευκό ξηρό ελληνικό αφρώδη οίνο, με χυμό ροδιού, της Πρωτοχρονιάς
Ροδέλες κολοκύθας γεμιστές με μοσχάρι και λαχανικά και η ρώσικη φάρμα
Τούρτα λαχανικών-ψωμιού με αλοιφή φέτας.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 
3ο Τριλοφιώτικο αντάμωμα.
Η γιορτή του Αγίου Τρύφωνα
.                                                   
ΡΟΦΗΜΑ 
Τα αρωματικά συρταράκια.
Δροσερό ρόφημα από το καρύδι που ευφραίνει και ξεδιψάει.
Ζεστό ρόφημα μέντας για τα καφτά απογεύματα του καλοκαιριού και δροσιστικό κοκτέιλ με πικάντικα αμυγδαλάκια. 

Κουλουράκι με χαρουπάλευρο και φουντούκια για το βελούδινο κακάο μου.  
Ρόφημα μελιού και η Adele. 
Το κέικ του μελισσόχορτου και το ρόφημα του.                               
ΚΡΑΣΙ
Νέο οινοποιείο στη καλντέρα: Το οινοποιείο Βενετσάνου.
Νάουσα πόλη του οίνου 2014.
Οδηγός επιβίωσης νέου επισκέπτη στις εκθέσεις κρασιών 9 χρήσιμες πρακτικές συμβουλές.
Οι οινικές χάρες της Σαντορίνης.
Κτήμα Διαμαντάκου, η εποχή του αμπελόφυλλου

VAENI – Νάουσα.                                                       
ΠΟΤΑ 
Ζεστό ρόφημα μέντας για τα καφτά απογεύματα του καλοκαιριού και δροσιστικό κοκτέιλ με πικάντικα αμυγδαλάκια. 
Λικέρ του βουνού Clementsi liqueur.
Ροζ βότκα με σιρόπι κράνου και τυρομπουκιές από το παρελθόν.
Ροζ τεκίλα και ψητές μπουκιές κολοκύθας.
Ροζ τσίπουρο και παστελάκι
.                                                        

ΨΩΜΙ
Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου. Τα γιορτινά τυροψωμάκια.

ΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΟΤΗΡΑ. 

Ζαφοριστό ψωμί.
Λαγάνα με ντοματίνια, ηλιόσπορους και ρίγανη.
Μπλίνις με κρέμα τυριού και καπνιστό σολωμό για τον λευκό ξηρό ελληνικό αφρώδη οίνο, με χυμό ροδιού, της Πρωτοχρονιάς.

Του μελιού: Ζαφοριστά ψωμάκια, με μέλι και κρόκο. 
Ψωμάκια γεμιστά με ελιές, κασέρι, λιναρόσπορο. 
Ψωμί ολικής με αρωματικά.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΩΝ 
Αμπελόφυλλα: από το αμπέλι στο βάζο.
Γαλανό κεράσι: γλυκό του κουταλιού.
Γλυκό φρέσκου άγριου βατόμουρου.
Η ντομάτα στο βάζο.
Μαρμελάδα κυδώνι

Μαρμελάδα με μήλα, αχλάδια, σταφίδες και τα αγαθά του δίκταμου και του κρόκου. 
Μαρμελάδα ροδάκινο με σοκολάτα και το 1ο φεστιβάλ ροδάκινου.
Μαρμελάδα φράουλας. 

Στα παζάρια της Κρήτης. Ιεράπετρα, μανταρίνια μαρμελάδα.  

ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ. 

Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και ντοματάκια στο βάζο.
               
ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MOΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΤΗΝ AGROWEEK ΤΗΣ EΡT3.

ΚΛΑΚΕΤΑ, ΝΕΟ ΓΥΡΙΣΜΑ!

Ελένη Ψυχούλη και Βασίλης Καλλιδης. Δύο φίλοι στην πόλη μας
Απόκριες στη Νάουσα. Τα δικά μου και τα δικά τους γκαβόψαρα
To νέο delivery στο Βερολίνο Μυρωδιές, γεύσεις και γαστρονομική κουλτούρα από το 1ο συνέδριο γαστρονομίας των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη.
Καλεσμένη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Μουσείου Μανιταριών.
Μαρμελάδα ροδάκινο με σοκολάτα και το 1ο φεστιβάλ ροδάκινου.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. 

ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗ FRESKON

ΤΟ ΓΎΡΙΣΜΑ ΤΗΣ AGROWEEK

ΤΑΙΝΙΑ
Jiro dreams of sushi. 
ΓΛΥΚΑ 

ΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΟΤΗΡΑ. 

H δική μου black forest. 
Βασιλόπιτα 2015.
Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και αμυγδαλάκι.
Γλυκάκια ινδοκάρυδου.

Του μελιού και του βουνού. Γλυκό με μέλι, κρέμα μοσχολέμονου, σταφύλια και αμύγδαλα.
Κέικ με κολοκύθα και άρωμα μαστίχας –φυσικής βανίλιας και κανέλας
Αφράτο και μοσχοβολιστό κέικ λεμονιού με ελαιόλαδο και μαστίχα.
Κέικ σοκολάτα μπανάνα.
Κορμός μπισκότα σοκολάτα: η παιδική μας ανάμνηση.
Κουλουράκι με χαρουπάλευρο και φουντούκια για το βελούδινο κακάο μου.
 

Κουραμπιέδες.

ΚΟΥΦΕΤΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΜΕΛΙ, ΚΗΡΗΘΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΜΟΥ.


ΚΡΕΜΑ ΠΙΑΤΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ.

ΚΡΕΜΑ ΠΙΑΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 75%. 

Κρέμα ποτηριού με γλυκό κεράσι.
Μαρμελάδα με μήλα, αχλάδια, σταφίδες και τα αγαθά του δίκταμου και του κρόκου.
Μαρμελάδα φράουλας.
Μπισκότα Μελισσόχορτου, ιερή συμμαχία αρωματικών και μπαχαρικών: μελισσόχορτο, καρδάμωμο, ξύσμα λεμονιού.
Μελομακάρονα με σιρόπι του βουνού .
Μούς γιαουρτιού με γλυκό κυδώνι και 7στερο ΜΕΤΑΞΑ.
Μουσταλευριά.
Μπισκότα αστέρια με γεύση λεμόνι και κακάο.
Μυρωδάτα κουλούρια βουτύρου με άρωμα λεμονιού βανίλιας και κρόκου.
Πασχαλινά διπλά μπισκότα βουτύρου.
Σοκολατένια κεράσματα με κράνα και φουντούκια.
Σοκολάτες.


ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ. 

Τάρτα σοκολάτας. 
Ταρτάκι αμυγδάλου – μήλου
Το κέικ του μελισσόχορτου και το ρόφημα του.
Του μελιού: Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο, μέλι, καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας. 
Τούρτα γενεθλίων με σοκολάτα, φουντούκια και κράνα. 
Τούρτα έλατο με κάστανα: το γλυκό της πρωτοχρονιάς.

Τούρτα με κρέμα, μπισκότα και φράουλες. 
Τούρτα με σοκολάτα, φουντούκια και φραγκοστάφυλα.
Τουρτίτσα με μαρέγκες και κούμαρα για την Χριστουγεννιάτικη αίσθηση. 

Τρούφες σοκολάτας με αμύγδαλο, κρίθινο παξιμάδι και ινδοκάρυδο. 
Τσουρέκια.
Φραουλένια τούρτα με κρέμα. Γλυκό για το Πάσχα με τις ακαταμάχητες φρέσκες φράουλες.
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΠΙΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ. 

 ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ
Μελισσόχορτο.
TOY MEΛΙΟΥ

ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ. Thyme honey, Greek beer and mezes.

Πρόπολη με φρέσκο χυμό και ρόφημα από ελληνικά βότανα. Propolis with fresh juice and Greek herb tea.

Πράσινη σαλάτα με παστράμι και μέλι ελάτης.Green salad with pastrami - beef ham, and honey.
Ρόφημα μελιού και η Adele.Του μελιού: Μπιφτεκάκια από καλαμαράκια, πυργάκια πατάτας, με σάλτσα μελιού-μουστάρδας. Squid burgers, roasted potatoes and mustard-honey sauce. 
 
Του μελιού: Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο, μέλι, καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας. Chocolate cake with extra virgin olive oil, honey, walnuts and white chocolate glaze. 
Του μελιού: Ζαφοριστά ψωμάκια, με μέλι και κρόκο. Breads with honey and Greek Red Saffron.
Μοσχάρι με μπύρα, μέλι και ρύζι αρωματικών. Veal with beer, honey and aromatic rice. 
Ορεκτικά τυράκια με σπόρους και άρτυμα μελιού. Delicious cheese bites with seeds and honey sauce. 

                                              ΚΟΛΥΒΑ
Κόλυβα. Πράξη μνήμης, αγάπης και προσφοράς.